Actuele tijd

Een paar stranddagen in Amasra en Ackakoca PDF Afdrukken E-mail

22, 23 en 24 juni luieren, zwemmen en zonnen.

In Amasra hadden wij een schitterende plaats. We keken rechtstreeks uit op zee en zagen de zon daar 2 x ondergaan.

We zagen ook veel mensen zwemmen en wij hebben dat ook gedaan. Het water was niet echt warm, maar erg lekker. De moslims zwemmen soms met hun kleren aan, maar ze hebben ook badpakken en die lijken op regenpakken, maar dan van licht materiaal, in de kleuren, paars, blauw, lila en roze. Leuk om te zien. Wel erg voor hen.

                                            No Image

 

Het was weekend, dus erg veel muziek in het dorp. Er waren 2 trouwpartijen. We hebben weer even staan te kijken. We mochten er al meteen bij komen zitten en mee dansen. Bij zo,n bruiloft gaat het er als volgt aan toe. Het bruidspaar in keurig in trouwkleding en vele gasten zitten ook strak in het pak. Er speelt een bandje en er wordt steeds op dezelfde manier gedanst. De gasten zitten op plastic stoelen en hebben niets op tafel. Op een gegeven moment werden er koekjes uit gedeeld en op een andere bruiloft zagen we dat ze een pakje drinken kregen. Ja, zo kan het ook. Voordeel is wel, dat ze hier steeds in de open lucht kunnen feesten en dat is wel sfeervol.

Savonds klopte er een jongen aan de camper en met handen en voeten maakte hij duidelijk dat hij een spaan en een lepel nodig had. Even later kwam hij een bord watermeloen brengen. Ze hadden feest op het strand!! Om 24.00 uur wilden wij wel naar bed gaan, maar onze spaan was nog niet terug. Maar hij voelde dat aan denk ik, want 5 over 12 was hij er en konden wij gaan slapen met de golfjes op de achtergrond.

Van Amasra zijn we naar de volgende badplaats, 200 km verderop gegaan, Ackakoca.

Ook weer een leuke plaats. De geplande camping was niks, dus maar naar de volgende. Een grote wei bij een hotel met een zwembad aan zee gelegen.

Ook hier hebben we weer heerlijk in de zwarte zee gezwommen. Het water was hier warmer en de zee is overal erg rustig. Heerlijk om te zwemmen dus. Morgen gaan we naar Istanbul.

 
< Vorige   Volgende >