Actuele tijd

Een prachtige wandeling door Hattusa en nog een avontuurlijk tripje na PDF Afdrukken E-mail

Een prachtige wandeling door Hattusa en nog een avontuurlijk tripje na

 

Gisteren waren we na aankomst eerst nog naar het museum in Bogazkale geweest. Prachtig, hier wordt verteld over een van de meest illustere Anatolische culturen, de beschaving van de Hetieten. Ongelooflijk wat deze mensen in de 13e eeuw voor Chr al konden en maakten. Ze hebben ook een soort hiëroglyfen schrift, waar men veel uit te weten is gekomen over die tijd.

                                  No Image

De Hetieten dreven ook handel en ze wisten de prijzen te verhogen door graan in voorraad op te slaan in grote aardewerken kruiken van 3000 ltr. Echt bijzonder.

Vandaag hebben we een wandeling gemaakt door de oude stad van de Hetieten, Hattusa. Deze stad ligt op een berg en daar zijn de oude stadsmuren, stadspoorten, een paleis, een tempel, een bibliotheek en hele grote huizen te zien.

We hebben hier van 10 tot 14.00 uur rond gewandeld.

Toen we terug gingen, liepen Kees en Wil nog door het stadje Bogazkale terug.

John en Carla en wij liepen terug naar de camping en op onze terugtocht kwamen wij langs een verwijzing naar het dorpje Yazilikaya, waar ook hele mooie afbeeldingen uit die tijd zijn te zien. Het was 2 km lopen door het veld. Het bleek een erg moeilijk pad te zijn. We zagen nog een koeienherder en een heel klein schildpadje.

                                                               

We waren al over diverse sloten gesprongen en door heuvelachtig gebied gesjouwd toen na 45 min lopen de route plotseling ophield voor een riviertje, waar we niet over heen konden. Dat was wel een avontuur. Er zat niets anders op dan weer het moelijk begaanbaar pad terug te lopen.

Om 16.00 uur waren we terug op de camping. Kees en Wil waren er al en die hadden de afbeeldingen wel gezien (gewoon over de weg gelopen!!!!)

ik hsd mijn biertje dik verdiend. 

Maar goed, wij vonden het een heerlijke wandeling. Ik voelde me wel een beetje een padvinder en spoorzoeker.  Morgen gaan we verder richting de Zwarte Zee. Ankara slaan we over, mede vanwege de onrusten daar.

 

  No Image
 
< Vorige   Volgende >