Actuele tijd

Van Sultanhari naar Capadocia PDF Afdrukken E-mail

Van Sultanhari naar Capadocia 12 juni

 

Ria mocht vandaag weer voorop rijden, want gisteren was het een rechte weg. Het eerste stuk was een gedeelte van de zijderoute, dus ook nog kaarsrecht, maar daarna zijn we het binnenland in gegaan, richting de Lhlara vallei. Een prachtig landschap voltrok zich aan onze ogen. Weidse blikken, groene dalen en op de achtergrond bergtoppen met veel sneeuw er op. We zagen ook bergen , gedeeltelijk in de schaduw liggen en dat gaf een prachtig beeld.

Op zoek naar een plaats om koffie te drinken zag ik een verwijzing naar een ondergrondse stad in een dorpje. Daar zijn we heen gereden en op het dorpsplein gestopt. We hebben eerst Turkse thee en koffie gedronken op een leuk terrasje. We zaten op harde houten stoelen en de tafel was de ligplaat van een hamam.  Lache.  De koffie bleek een zakje nescafe te zijn. Er kwam een vrachtwagen aan rijden die watermeloenen verkocht en wij kregen allemaal een stuk aangeboden. Heerlijk en leuk die gastvrijheid. Ik heb ook nog even wat bier gekocht in de plaatselijke supermarkt, dus ook weer onverwachte omzet.

Daarna zijn we de ondergrondse stad afgedaald. Ongelooflijk, maar waar.

Na de koffiestop hebben we onze route voortgezet en kwamen we in de buurt van .Capadocia.

Hoe dichter we bij kwamen hoe prachtiger het landschap werd.

We zijn nu op de Kaya camping in Urgup. Ria had hier nog folders van van de vakantiebeurs. De eigenaar was laaiend enthousiast toen hij die folders zag, maar we kregen geen korting.

Hij vertelde ons wel heel veel over het landschap en de mogelijkheden die we hier hebben.

Genoeg. Wandelen met de bus naar diverse plaatsen en misschien wel een ballonvaart.

We willen wel, maar het hangt nog in de lucht.

Voorlopig hebben we eerst afgesproken, dat we morgenvroeg om 06.00 uur aan een lange wandeling beginnen want het landschap is het mooist bij opkomende en ondergaande zon!!!

Vandaag is zwager Han jarig. Proficiat.

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >