Actuele tijd

Konya en ontspannen in de hamam PDF Afdrukken E-mail

Konya en ontspannen in de hamam

 

De tocht naar Konya was weer verschrikkelijk mooi. Ria reed met zeer veel plezier. We gingen eerst door een diepe kloof. Het leek op de Grand Canyon, maar dan was het allemaal groen en grijs. De kloof was hier en daar erg diep en we keken hoog op tegen het gebergte. Het was schitterend. Na deze kloof reden we weer kilometers over vlak land, waar niets mee gedaan werd in mij  ogen. We konden hier wel tanken, diesel voor 1.60 euro terwijl we een paar dagen geleden nog 1.80 euro hadden betaald. Er zijn gelukkig heel veel pompen, maar het is hier zoeken om onder de 1.80 te blijven.

Na 125 km stonden we in de stad Karatay, Konya met meer dan 1 miljoen inwoners. Hier gingen we naar een prachtige camperplaats. De plek was naast een bewaakt volkstuinencomplex. Er waren 18 verharde standplaatsen van 60 m en de groenstroken werden iedere dag besproeid. Er was een douche en toiletten en de kosten zijn 0,0. Ongelooflijk dat dit nog kan. Op het volkstuinencomplex waren wel 1000 tuinen met een tuinhuisje van 6 bij 2,5 er op. Maar er waren op het complex ook speeltuinen, tennisbanen, sportvelden, overdekte terrassen en zelfs een winkeltje. Continu bewaking van het complex met een slagboom. Toen we hier aankwamen regende het druppels, voor het eerst in 3 weken. Maar het duurde niet lang. Al spoedig na aankomst konden wij de stad in. In Konya is het schitterende Mevlana museum, maar wij zijn daar al eerder 2 x geweest, dus hebben wij onze medereizigers daar achtergelaten. Wij hebben de stad een beetje verkend, veel musea en moskeeën en winkeltjes. We hadden leuke gesprekjes met Turken die Nederlands spreken en dat zijn er in West Turkije best veel. We zitten hier op 1000 m hoogte en dan koelt het snachts toch lekker af, dus heerlijk geslapen.

Helaas konden we hier niet naar de prachtige feestavonden met de Derwischdansen, want dat bleek alleen op zaterdagavond te zijn en het was nu zondag. Jammer maar helaas, maar in Capadocia krijgen we nog een kans.

Na een verschrikkelijke goed nachtrust zijn we op maandagmorgen weer de stad ingegaan op zoek naar een hamam, The Mahkeme Hamam.

Het had even in voor we die gevonden hadden, maar na wat vragen en doen we kwamen er.

John en ik hadden een heerlijke behandeling. Eerst sauna, toen scrubben en wassen met de grote waszak en toen nog een massage. Bij het scrubben kwam er zoveel huid af, dat het leek alsof ik helemaal verveld was. Wel heerlijk zon nieuw huidje. Na afloop eau de cologne en een kopje thee. De 3 dames waren al klaar toen wij buiten kwamen en die hadden voor hetzelfde geld veel minder behandeling gehad. Jammer, maar helaas.

Morgen maken we een tussenstop in Sultanhani en overmorgen trekken we Capadocia in.

We zijn vandaag precies op de helft van onze trektocht, helaas nog maar 5 weken te gaan!!!

 
< Vorige   Volgende >