Actuele tijd

Varen op de rivier de Manavgat PDF Afdrukken E-mail

Vandaag brengen we du een bezoek aan het stadje Manavgat. We gingen er met de dolmus naar toe. Toen we uitstapten bleek dat bijna iedereen naar de markt wilde, want op maandag is er hier een grote markt. We konden met een Turk, die goed Duits sprak, meelopen en toen waren we vlot op de markt. John was het al snel beu en toen besloten we om 13.00 uur weer samen te komen en verder op pad te gaan.

Het was gezellig en erg druk op de markt. Uiteraard hebben wij ook weer het nodige gekocht. Ik zelfs een sikkeltje om de graskant van mijn weiland kort te houden.

Om 13.00 uur was iedereen present en toen zijn we met de boot gaan varen op de rivier de Manavgat. We dachten dat we ook de waterval zouden zien, maar helaas. Overigens stond er in ons boekje, dat die ook niet erg spectaculair was.

Het boottochtje duurde 2 uur. We zagen schildpadden zwemmen, diverse forellenkwekerijen, scheepswerven en we zagen op de rivier ook hele grote, houten zeilschepen met 3 of 4 masten. Het waren bijna allemaal zeerover-schepen en de jeugd vond het schitterend.

No Image

 

Het was een leuk boottochtje. Toen we weer terugliepen naar het centrum van het dorp, ontdekte Kees, dat we 100 lira, 40 euro, te veel betaald hadden. Wij dus rap terug. De schipper stond al met het geld in zijn hand klaar. Hij had het inmiddels ook ontdekt, maar wij waren al te ver weg zei hij.

Nog 1 nachtje op onze camping en dan trekken we morgen verder naar Alanya, waar ik weer naar de oogarts moet.

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >