Actuele tijd

Het eeuwige vuur bij de berg Olympus PDF Afdrukken E-mail

Smorgens ging ik nog brood halen op onze camping in Kas en toen gooide het vrouwtje mijn 2 lira op de grond. Zo zei zij. Het brengt geluk als je je eerst verdiende geld op de grond gooit. Ik hoop voor haar dat t waar is.

Om 09.00 uur reden wij, althans Ria, weer aan, want we hebben weer een drukke dag. Eerst Myra en dan naar Cirale. We reden eerst weer door prachtige heuvels en daarna zagen we de zee bij Myra, de stad van onze sinterklaas.

Hier zijn ook de koningsgraven te bewonderen en dat hebben wij natuurlijk gedaan. De koningsgraven liggen in een heuvel en zijn van onderaf te zien. Er was ook weer een groot amfitheater en prachtig bewerkte stenen met leuke koppies.

Rondom de koningsgraven zagen we weer niets dan kassen maar uiteraard ook winkeltjes.

De jongens kochten hier een paar shirts. 2 voor 25 euro, maar John dacht dat de verkoper lira bedoelde. Toen wilde hij ze niet. Uiteindelijk kreeg hij ze, maar ook Kees, voor 15 euro. Koopje dus.

Vandaar weer verder over een brede kustweg. Mooie weg, maar wel hobbelig. Ze gebruiken hier erg groffe grint anders smelt het asfalt weg. Iedere dag weer is het 30 graden. Heeeeeeerlijk. We moesten van de grote weg nog 10 km afdalen naar onze camperplek, waar we het eeuwige vuur zouden kunnen aanschouwen. Het was een bochtige weg, maar Ria deed het vlekkeloos. We stonden pal aan zee in de gloeiende zon. Eerst even gezwommen en toen happy hour. Kees had gedoucht, 1 km verderop!!! En toen had hij gehoord, dat we 3 km moesten lopen naar het eeuwige vuur en dan nog 1 km omhoog.

Ik zei, dan moeten we nu gaan, anders moeten we in het donker. Dus happy hour onderbroken en er op uit. De laatste kilometer was erg vermoeiend. Ik zweette me het ramplam, maar het was de moeite waard. Boven aangekomen zagen we op diverse plaatsen op de helling open vuurtjes. Het schijnt dat hier spontaan methaangas uit de berg komt. Erg bijzonder om dit te zien. We zitten hier in het Olympusgebergte en het schijnt, dat hier ook de fakkel van de Olympische spelen aangestoken wordt. Wij waren weer erg onder de indruk. Om 20.30 uur waren we  het keienpad afgedaald en toen moesten we de laatste 3 km in het donker teruglopen naar onze camper. We hebben die nacht heerlijk geslapen aan het strand bij de kabbelende golven.

 
< Vorige   Volgende >