Actuele tijd

Door het plastiek tuinbouwgebied naar Kas PDF Afdrukken E-mail

Vandaag moesten we 300 km naar het zuiden rijden en het laatste stuk was kronkelend langs de zee. We hadden in het begin erg goede weg. Alleen in de stadjes was het wat drukker, maar Ria stuurde er vlot door heen. Het landschap was verder heuvelachtig maar op een gegeven moment zagen we ook een soort gletscher. Pas in juli is de sneeuw hier van de bergen verdwenen. Na 150 km hebben we koffie gedronken. Deze keer zaten we onder de kersen en notenbomen. We zaten op 1400 m hoogte en de noten waren hier nog een stuk kleiner dan een paar dagen geleden. Onze eigen koffie was heerlijk. Gisteren hadden we Turkse koffie gedronken. Je krijgt dan een klein kopje met erg sterke koffie en de laatste cm is niets dan dras Overigens vind ik hem heerlijk, lekkere sterke koffie.

Na de pauze werd het wegdek slechter en alles lag te rammelen in de camper. Later bleek dat dat dat ook bij de anderen zo was en dat zij ook geprobeerd hadden om alles vast te zetten of doekjes er tussen te  leggen, maar bij zon slecht wegdek helpt niets meer tegen het rammelen, alleen doofheid.

Op een gegeven moment reden we een tuinbouwgebied binnen. Niets dan kassen en die bestaan hier niet uit glas (dus geen glastuinbouw) maar uit plastiek. Plotseling was een heel dal gevuld met die kassen.

                                              No Image                                      .

We zagen veel tomaten, pepers, aubergines, courgettes etc. De tomaten werden in open vrachtwagentjes naar de veiling gereden, maar ook langs de kant van de weg lagen hele hopen tomaten. Doorgedraaid op de veiling? Of verrot?  Ze kosten hier dus ook bijna niets en ze smaken wel heerlijk.

De laatste 30 km liepen inderdaad langs zee, prachtige uitzichten en de weg was behoorlijk goed. Het was prima om te rijden zei Ria. Het waaide er wel heel stevig. Ik moest af en toe het stuur mee vast houden!! We zagen hier zelfs nog een paartje op de fiets.

In Kas aangekomen stonden we plotsklaps voor onze camping, Olympus. Al heel snel lagen we lekker op ons strandje op het zonnebed en Kees en Wil waagden zich in het water. Het was hier wel behoorlijk fris. Wij hielden het bij een lekkere frisse douche. Morgen gaan we het stadje Kas verkennen. Kas is een oud vissersdorpje, maar het is door het toerisme een beetje uitgegroeid en een mondain stadje geworden.

 
< Vorige   Volgende >