Actuele tijd

De thermaalbaden van Karahayit PDF Afdrukken E-mail

5 km voorbij Pamukalle ligt het dorpje Karahayit waar grote thermaalbaden zouden zijn. Wij hadden besloten om daar ook een dag naar toe te gaan. We waren er uiteraard zo. In het dorp aangekomen waren we op zoek naar een camping, maar al meteen kwam er eenTturk naar ons toe gerend, die wel plaats voor onze campers achter zijn restaurant had. We hadden er ook een douche en toilet en stroom voor 8 euro per camper. Een koopje dus. Hij vertelde van alles en nog wat. Hij had een restaurant in de vorm van een nomadentent. Elke avond was er live muziek van 8 tot 12. En dat allemaal in zon klein dorpje. Zijn beide buren, hotels, hadden thermaalbaden en daar zou hij wel een prijsje voor afspraken.

Wij zijn eerst maar het dorp ingelopen. Het was eigenlijk een lange straat met hotels met thermaal baden en heel veel winkeltjes. Ook 2 grote moskeeën. Het was er wel druk en op een gegeven moment gingen alle mannen naar de moskee.

Leuk dorpje. Aan het einde van de straat stond nog een hele grote tent en dat was de bazaar. Er was van alles te koop. Toen we de straat van de bazaar uit liepen kwamen we bij een groot gezondheidscentrum met een mooi thermaalbad. Er kwam water van 40 graden uit de grond gespoten en de randen van de baden waren helemaal bruin. In het water zitten allerlei stoffen, die goed zijn tegen heel veel kwalen. De kleur van het water was rood/bruin. Prachtig om te zien.

Toen we terugkwamen, zat de eigenaar weer snel bij ons. Hij hoorde dat we nog naar Capadocia gingen en in een mum van tijd stond er een reisagent bij ons aan tafel. Hij had mooie aanbiedingen voor ballonvaarten, maar dat ging ons te snel. De baas had verder ook nog tapijten te koop. Wij bedankten ook daar voor. Hij bleef vriendelijk en hij bleef maar praten tot wij zeiden dat we gingen eten. We moesten savonds beslist nog wat bij hem komen drinken. Het was een hele leuke ervaring hier in het dorpje Karahayit.

Vandaag verjaart Trees. Proficiat.

 
< Vorige   Volgende >