Actuele tijd

De dag van Ataturk, 19 mei, Feest PDF Afdrukken E-mail

 

Verblijf in de omgeving van Bergama, het oude Pergamum en nog meer pech.

 

Toen ik savonds de schotel uit wilde draaien, deed deze niet wat ik wilde. Een kwaal, waarvoor hij pas nog gerepareerd is. Helaas, John heeft de schotel vastgeschroefd en verder hebben we dus geen tv meer. Kan overigens geen kwaad, want we hebben leesvoer zat en we moeten ook af en toe skipbo-en.

Op onze weg naar Bergama zouden we eerst bij supermarkt Kipa aan leggen. Daar aangekomen, merkte ik dat het zicht in mijn linker oog niet goed was. (Vorig jaar heel veel trubbels gehad met het rechter oog) Weer een ramp dus.

Gelukkig hadden we goede weg en kon Ria verder rijden naar onze camping.

Ik heb onmiddellijk een oogarts gezocht en deze vonden we op 4 km afstand. Hij wilde ons nog wel ontvangen op zaterdagmiddag voor Pinksteren.

Hij constateerde, dat ik weer een bloeding achter mijn oog had en slecht zicht, maar dat het waarschijnlijk niet zo erg was als vorige keer, maar wel penibel.

Ik moet nu kijken of het binnen een week iets beter wordt en dan weer naar een oogarts om te laten zien of er iets moet gebeuren. Als het slechter wordt of het gaat pijn doen, moet ik onmiddellijk naar een oogarts. Erg balen dus, maar het heeft geen zin om in de put te gaan zitten. Gelukkig kan Ria rijden als het niet te slecht of al te druk is.

We hebben een mooie camping met zwembad. Vannacht stonden er ook 4 wereldfietsers, 2 paartjes, die elkaar 5 dagen geleden ontmoet hebben. Ze trekken nu samen door Turkije en gaan daarna ieder weer hun eigen weg, want ze zijn 1 jaar onderweg!!! Echte wereldfietsers dus.

Vandaag 19 mei is het een nationale feestdag in Turkije. Feest van Ataturk, dag van de sport en de jeugd.

Ik heb besloten om enige rust te nemen. De groep gaat naar de opgravingen van het oude Pergamum, want hier heeft zich een hele geschiedenis afgespeeld. Ik loop straks nog even de stad in, want daar zal ook genoeg te doen zijn, zoals bij ons op Koningsdag.

De groep heeft genoten van de trip. Eerst met de dolmus en toen nog met de taxi naar boven naar de citadel en het amphi theater en alle andere bezienswaardigheden.

Ze werden hoffelijk behandeld door de turkse inwoners. Op de terugweg door de stad werden ze , zoals hier gebruikelijk is op de thee gevraagd en uiteindelijk werd er ook nog gevraagd of ze nog een tapijtje wilden kopen, maar het was niet verplicht.

Ze hadden een leuke dag gehad.

Ik ben nog even de stad ingelopen. Daar was het wel druk en de terrassen zaten vol met voornamelijk oude mannen en in de cafés was veel muziek.

Het zag er allemaal gezellig uit.

Morgen vertrekken we richting Izmir.

 
< Vorige   Volgende >