Actuele tijd

Fietsen naar Canakkale en op naar Burhaniye PDF Afdrukken E-mail

16 mei zijn we samen met Wil en Kees naar het centrum van de stad gefietst. Het was er erg druk en er was niet echt veel bijzonders te zien. Wel een groot kanon, dat was opgesteld als herinnering aan de oude geschiedenis van de stad. Bewaking van de Dardanellen.

Op onze terugweg fietsten we langs de zee en daar reden we door een achterstandswijk. Vooral de vrouwen waren erg vriendelijk tegen ons. Het was een leuke ervaring.

Op 17 mei hebben we onze camping verlaten en zijn we richting Burhaniye gereden. Een geweldige rit langs de zee en daarna door een zeer glooiend landschap, leek wel op de Ardeche. Wat ons het meeste op viel was, dat we de vrouwen op het land zagen werken en de mannen in de kroegen zaten zitten. Hier is het allemaal nog gebleven zoals het ooit was. Waarom is dat toch veranderd?

We vonden onze camping nu vrij vlot, maar helaas weer geen supermarkt gezien. Daar moeten we morgen op uit, want we raken door ons bier en onze wijn heen.

Morgen trekken we verder richting Bergama, waar veel opgravingen en veel geschiedenis is.We blijven daar 2 dagen en dan gaan we naar de kustplaats Izmir
 
< Vorige   Volgende >