Actuele tijd

Onze camping en het paard van Troje PDF Afdrukken E-mail

We hadden een kleine, leuke camping. Wij waren de enige gasten. Verder was er een behoorlijk restaurant met een groot terras en een winkeltje. De camping heette Dardanos en lag aan de Dardanellen. Vanuit onze campers zagen en hoorden we grote Russische schepen over de Dardanellen varen.

Op 15 mei zijn we naar Troje gefietst. Het was een hele trip en flink klimmen en zweten. We hadden eerst langs zee gefietst tot we een complex huizen zagen. Die waren nieuw, maar nog nooit bewoond geweest. (Crises!) Ik dacht dat we via die huizen wel weer naar boven naar de weg konden, maar helaas. Ik ging op onderzoek uit en zakte nog in de modder ook, Carla volgde mij, dus die ook in de modder. Slotliedje was dat we wel om moesten keren. In Troje aangekomen, viel het allemaal nog tegen ook. Het paard was echt nep. Zie de foto. De opgravingen zijn wel interessant, maar moeilijk te volgen. Troje is 9 x verwoest en herbouwd en dat kun je in lagen zien. Ontzettend knap van de heer Schliemann dat hij dat allemaal bloot heeft kunnen leggen. Op de terugweg had Wil nog een kapotte band. Wij waren te moe om om te kijken en hadden haar niet gemist!! Gelukkig was Kees in de buurt gebleven.

Savond hebben we in ons restaurant gegeten en er werd goed voor ons gezorgd. De baas was uiterst behulpzaam en vriendelijk. Toen we daags daarna afrekenden kregen we nog een fles wijn kado. Goede indruk gemaakt dus.

 
< Vorige   Volgende >