Actuele tijd

San vito lo Capo ca 150 km. PDF Afdrukken E-mail

Donderdag 20 september naar San vito lo Capo ca 150 km.

 

Tijdens deze route kon je door het binnenland rijden of een bezoek brengen aan het stadje Erice. Frits en Regi wilden ook graag naar Erice.

Dit is echter een bergdorp en de laatste 10 km gaan flink omhoog.

We hadden afgesproken, dat Regi onze camper aan de voet van de berg zou parkeren en dat we dan met zijn vieren in de camper van Frits naar boven zouden gaan.

Het was weer moeilijk om een veilige parkeerplaats voor onze camper te vinden. We mochten niet bij een hotel staan, dus weer verder en daar vonden we plaats langs de weg.

Later bleek dat meerdere reizigers onze camper hadden zien staan en die dachten dat wij daar boodschappen aan t doen waren. Dus niet.

De tocht naar boven ging makkelijk en er was voldoende parkeerruimte.

Erice was echt de moeite waard om te bezoeken. We hebben er ook nog gelunched.

We kwamen er ook nog andere medereizigers tegen.

Het was de moeite van de beklimming waard.

Toen we terugkwamen stond onze camper er nog en konden wij dus weer verder naar camping el Bahira in San Vito lo Copa.

Ook daar kregen wij weer een prachtige plaats, dicht bij de receptie.

We hadden ons er al op verheugd dat hier internet was, want dat hadden we al weer enkele dagen moeten ontberen.

En ja hoor, op zijn Italiaans. Er was wifi maar het werkte zo maar af en toe.

Zelfs met onze wifipower konden wij de eerste dag geen signaal ontvangen, maar het lukte wel op de 2e dag. Ik had het tegen iedereen verteld, maar het lukte verder bij niemand. Erg jammer voor hen!!!!!

Op deze camping zouden we 4 dagen blijven en er zou ook met de bus een bezoek gebracht worden aan de stad Palermo en Monreale.

Monreale is een prachtige kerk met heel veel bladgoud en een rijke geschiedenis. Na afloop van deze busreis was er een geweldige lunch, ergens in een bergdorpje.

Voor ons ontstond er wel een probleem want wij zouden maandag weer bij de oogarts in Ribera moeten zijn en de groep vertrok op maandag naar de volgende camping, 175 km verder.

Met veel hulp en meedenken van Cor en Mientje en Frits en Regi werd het probleem opgelost.

Cor zou ons in zijn camper op zondag vervoeren naar Ribera, dat aan de andere kant van het eiland lag. Wij zouden daar met hem in zijn camper overnachten en dan op maandag naar de oogarts gaan. En Mientje zou in onze camper overnachten en dan op maandag samen met Regi in onze camper naar de volgende camping rijden, waar wij ook weer naar toe zouden komen. Wat een geregel, maar schitterend dat deze mensen dat voor ons wilden doen.

 

 
< Vorige   Volgende >