Actuele tijd

Caltagirone PDF Afdrukken E-mail

Caltagirone

 

Op de verkiezingsdag zouden wij weer een mooie tocht via het binnenland maken. Je kon verschillende mooie plaatsen gaan bezoeken en wij hadden gekozen voor Caltagirone.

Het probleem is meestal om de camper niet te ver van het centrum te parkeren en dat lukte deze keer. Via tomtom reden we naar een parkeerplaats, die aan de rand van de stad lag.

Dit betekende dat we meteen trappen op moesten en dan zijn dat hier steeds hoge trappen met vele brede treden.

Caltagirone is een plaatsje dat bekend staat om zijn keramiek. Wij zagen dus onderweg naar het centrum diverse galereien en winkels met heel veel keramieke schalen, vazen, beelden, borden etc. Maar ook ateliers waar flink gewerkt werd. Eerst even naar het VVV en dat zat in een prachtig gebouw met mooie wandschilderingen.

Het meest interessante object van Caltagirone is de kerk van Maria del Monte. Deze kerk kun je bereiken door een trap van 142 treden te beklimmen. Maar deze trap is zeer bijzonder. Hij is helemaal voorzien van tegeltjes met allerlei afbeeldingen. Werkelijk prachtig.

 

                     No Image

 

Nadat we de kerk bereikt hadden hebben we ook nog door het stadje gewandeld, steeds trap op en trap af. Erg vermoeiend maar wel mooi.

Daarna zijn we nog naar Ragusa gereden. En ook Ragusa staat bekend als een stad met prachtige kerken en gebouwen. Helaas konden we hier niet vlot parkeren en hadden we ook niet meer genoeg tijd, dus maar doorgereden naar onze camping Luminoso in Santa Croce Camerina. Hier blijven we 3 dagen.

Het is een prachtige camping aan zee gelegen. Vandaag hebben we rust gehouden en heerlijk aan zee gelegen en gezwommen. Na de jeu de boulewedstrijd was er weer drank. Het kan niet op. Morgen willen we een fietstochtje maken als het niet gaat stormen, want er staat nu, aan het einde van de dag, heel veel wind.

 
< Vorige   Volgende >