Actuele tijd

Op de Etna PDF Afdrukken E-mail

Op de Etna

 

Vandaag, 11 september, gaan we met de groep de Etna op. Om 9 uur stond de bus voor en iedereen ging mee. Alleen de reis er naar toe was al een belevenis.

We stegen van 100 m hoogte naar 2000 via hele smalle straatjes. De chauffeur was echt een vakman. De autos reden er steeds rakelings langs en er boven zaten vaak balkonnetjes. Wij hielden ons hart vast, maar het ging allemaal goed.

Op 2000 m hadden we al een prachtig uitzicht op de toppen van de Etna en vandaar gingen we met 4 wieldrivers naar 2500 m. We reden steeds over een zwarte vlakte, niets dan lava.

Op 2500 m hoogte gingen we verder met een kabelbaan tot 2900 m en toen waren we bijna op de top. Ralph had een gids geregeld en die verzorgde onze rondwandeling.

Hij vertelde dat er ca. 300 kraters lagen. Er waren er nog maar 2 aktief. In zon krater is het 100 graden en als hij gewerkt heeft, blijft het lava ruim 5 jaar warm. Het was ook net alsof wij over een te warme vloer liepen.

Het was geweldig om daar te lopen en dit te zien.

 

                             No Image

 

En toen weer met de bus naar beneden op dezelfde manier als naar boven. De verassing was dat wij ook nog naar een dorpje boven in de bergen gingen, Castelmole, en ook dat was weer een belevenis. Iedereen had bewondering voor de chauffeur zijn stuurmanskunsten.

Om 6 uur waren we weer terug op de camping en toen hebben wij iedereen geholpen om op internet te komen. Morgen trekken we weer verder.

 
< Vorige   Volgende >