Actuele tijd

Palmi en dan naar Sicilie PDF Afdrukken E-mail

Palmi en dan naar Sicilie

Voordat we aan de rit naar Palmi begonnen heb ik eerst nog even in zee gezwommen. Het was daar een fantastisch plekje en het zeewater is ook smorgens heerlijk. We vertrokken als laatste van de camping deze keer.

De rit naar Palmi was ook fantastisch. We hebben erg veel leuke dorpjes gezien, zowel aan zee als helemaal boven in de bergen. De wegen waren af en toe erg smal, maar het lukte allemaal. De Italianen geven ons alle ruimte.

Deze keer kwamen wij als laatste op de camping aan en stonden we dus niet aan zee, maar zo hoort het ook. Ieder op zijn beurt een goei plekje.

Om 7 uur gingen we samen naar het restaurant en daar hebben we pizza gegeten. Na afloop hebben wij ons terras nog even opengesteld voor Kees, Wil, John, Carla, Jan, Lenie, Cor en Mientje. De wijn vloeide weer rijkelijk en het was weer zo 12 uur.

Maandagmorgen begonnen we aan onze laatste rit op het vasteland door de provincie Calabrie. Erg mooi. Voor 95 euro mochten we over naar Sicilië.

 

                                 No Image

 

We moesten eerst door de stad Messina en dat was erg druk. Daarna zijn we langs de kust verder gereden. De wegen waren vaak erg smal. Op een gegeven moment ging ik stil staan omdat het wel erg smal werd. Er kwam een klein fiatje aan en dat reed er vlot langs. Vervolgens wilde er ook nog een dikke mercedes langs maar dat ging niet goed. Hij raakte met zijn spiegel mijn spiegel en ik zag dat zijn glas helemaal scheurde. Hij keek mij aan en zwaaide: van rij maar door!!! Ik kon er ter plaatse niet uit omdat het zo druk was en dan zou ik al het verkeer op houden. Pas een heel eind verder kon ik naar mijn spiegel kijken maar daar was gelukkig niets aan te zien. Een pak van mijn hart.

Vele medereizigers waren over de grote weg gereden en niet door de dorpjes, maar dat vind ik jammer.

We hebben nu weer een mooi plaatsje op Parking Lagani in Giardini Naxos en om 18.00 uur hebben we onze eerste proeverij. Morgen gaan we de Etna op.

 

 
< Vorige   Volgende >