Actuele tijd

Het oude en nieuwe Pompei PDF Afdrukken E-mail

Het oude en nieuwe Pompei

 

Op weg naar Pompei reden we eerst richting Napels en daar zagen we weer hetzelfde beeld als rondom Rome.

Alle bermen zijn vervuild en de wegen zijn van slechte kwaliteit. In de buurt van Napels lag erg veel vuil opgestapeld en er lag ook veel zwerfvuil. Gelukkig zaten er regelmatig hoertjes langs de weg, zodat het beeld weer iets opfleurde. De werkplek was om de hoek in het bos. We zagen er een paar terugkomen van hun werk en die moesten zich nog aankleden. Het kan hier allemaal in Italië.

Als je in Pompei op de camping staat tegenover de oude stad, dan moet je deze wel gaan bezoeken ook al kost dat 11 euro p.p.

Het is erg indrukwekkend wat men 2000 jaar geleden al gebouwd heeft. Ik snap nog steeds niet dat we daar niet meer van geleerd hebben. Het was er ook weer erg druk en dat schijnt iedere dag zo te zijn. Op de achtergrond zie je bij goed weer de Vesuvius liggen, die regelmatig rommelt.

 

                              No Image

 

Na afloop van ons bezoek kwamen we aan de rand van de nieuwe stad Pompei uit en daar hebben we nog een bezoek gebracht aan de mooie kathedraal.

 

                                                       No Image                            

Om 5 uur moet er blijkbaar jeu de boule gespeeld worden. Is uiteraard wel goed voor de onderlinge contacten, maar de meeste reizigers kenden elkaar al langer.

 

Morgen trekken we  verder naar Cirella de Diamante/Scalea en daar blijven we 3 dagen.

 
< Vorige   Volgende >