Actuele tijd

De route naar Pompei PDF Afdrukken E-mail

Afzakken naar het zuiden, typhoon, noodweer, bliksem, donder en heel veel regen.

 

Dag 2 gingen we naar een agricamping in Pescia Romana. Het was 240 km. We hebben steeds langs de zee gereden maar het was moeilijk om aan zee te komen. Smalle weggetjes en weinig parkeermogelijkheid. Tijdens het boodschappen doen hebben we onze lunch gebruikt en om 15.00 uur kwamen we aan op de camping.

Het was er erg nat, dus we konden niet overal staan. We hebben toen gekozen voor een verharde plaats zonder stroom en dat was een prima plekje.

Vandaag hadden we het kennismakingsdiner. We zaten bij Regi en Frits en Cor en Mientje. De drank vloeide weer rijkelijk en het eten smaakte goed. We konden helaas niet buiten zitten en het zaaltje binnen was erg gehorig. Je kunt wel raden wat een geluid er was toen iedereen begon te praten en dat werd steeds erger. Maar het was gezellig.

S-morgens zaten we op ons gemak koffie te drinken toen er iemand kwam zeggen dat er een typhoon op komst was!!!! Advies was: snel vertrekken en dat deed dus ook iedereen.

Na een half uur rijden zagen we een hele zwarte wolk boven ons hangen en die werd steeds groter en zwarter, maar wij bleven hem mooi voor.

 

No Image

                               

We reden via de rondweg om Rome heen en kwamen wederom rond 3 uur bij de camping in Anzio aan. Daar kregen we een plaats in het bos aangewezen omdat het buiten de paden erg zachte grond was. We stonden onder de bomen dus geen tv. Samen met Kees en Wil hebben we zitten te skip-bo-en. Zij kunnen t nu ook, maar ze konden niet gewonnen krijgen.

Om 12 uur gingen we te bed en toen begon het gedonder. Ongelooflijk harde donderslagen en de bliksem verlichtte de gehele hemel. We lagen te schudden in ons bed. Er viel ook zo veel regen dat we bang waren dat we smorgens niet meer weg zouden kunnen. Letterlijk de hele nacht bleef het spoken, dus wij sliepen erg slecht.

Om 7 uur hoorden we al een deur open gaan in de stromende regen. Later bleek dat de camper van Ad en Mieke onder de mieren zat.

Wij stonden als eerste op die camping en konden daardoor pas als laatste vertrekken. Gelukkig ging dat goed, maar wel in de stromende regen.

 

Vandaag, 4 sept., moesten we om Napels heen rijden naar Pompei. De eerste 2 uren ging dit in de stromende regen en daarna klaarde het een beetje op.

Toen we op de camping kwamen was het droog en iedereen koos daar weer zijn plaatsje.

Al rap hadden wij maar ook andere camperaars last van die hele kleine miertjes. Ze lopen met straten over de camper en het is dus de kunst om ze buiten te houden. Kijken of dat gaat lukken, want het is anders geen feest. Morgen gaan we de opgravingen en het stadje Pompei bezoeken.

 
< Vorige   Volgende >