Actuele tijd

Ontmoetingsbijeenkomst in torre del Lago Pucina PDF Afdrukken E-mail

Ontmoetingsbijeenkomst in Torre del Lago Puccini

 

De rustdag in Sussa begon zonnig, maar het waaide wel erg hard. We genoten van het schone uitzicht op de bergen rondom. We hebben het stadje die dag verder verkend en boodschappen gedaan in de Eurospin en de Lidl. Ria was niet te houden, ze zou en moest alcohol kopen om port en limocelli te maken. Wij hebben dus al 6 flessen zuivere alcohol ingeslaan a 12 euro per fles. Moet voor de komende jaren voldoende zijn!!!!!

Savonds gebeurde er nog een ramp. De wind was gaan liggen en ik dacht: we zetten de schotel uit. Maar toen hij een tijdje uitstond, vond ik dat er toch nog te veel windvlagen langs kwamen en ik besloot hem weer in te halen. De schotel bleef draaien en plotseling zagen we dat hij helemaal open klapte in plaats van dicht. Hij lag dus plat en open op het dak. Wat nu?

Er was geen beweging meer in te krijgen en we kregen de foutmelding X. Volgens het boekje werd de motor dan geblokkeerd en dat was wel duidelijk. Afijn, niets aan te doen, maar afwachten of we hem in Italië kunnen laten maken. Dat betekende dus voorlopig geen tv, dus veel Skipbo-en!!

Daags daarna zijn we op tijd opgestaan want we hadden nog een hele reis voor de boeg. Onderweg heb ik nog met de dealer gebeld en die zei: Je zult het zelf wel niet kunnen maken maar hij adviseerde mij om de schotel met sleutel 17 los te draaien en dicht te leggen, zodat er verder niets mee kon gebeuren.

Onderweg hadden we volop regen en dan plotseling na een bergrug weer zon, zeer afwisselend. Om 15.00 uur kwamen we , na enig zoeken, op camping Europa aan.

We werden gastvrij ontvangen door Ralf en Atti en we zagen weer bekenden van de vorige reis: John en Carla, Kees en Wil, Hilda en Willem en later ook nog Albert en Thea uit Wijchen, die we kenden van het bridge- en rikweekend. Ik had verteld van de schotel en in een mum van tijd wist de gehele groep het en was ik de man van de omgekeerde schotel. Deze tamtam had echter ook zijn voordeel want even later kwam Wil zeggen, dat mijn probleem al opgelost was in de groep? Twee plaatsen voorbij ons stonden Cor en Mientje uit Heesch, dus ook uit Brabant en die wist te vertellen dat de schotel teruggelegd kon worden en dat er waarschijnlijk niets aan de hand was. Dat zou fijn zijn.

Om 17.00 uur hadden we een ontmoetingsborrel en kennismakingsbijeenkomst. Het ging er gezellig aan toe. Na afloop was Cor bereid om mij even te helpen en inderdaad: sleutel 17, schotel plat leggen, aanzetten en het functioneerde weer. Een pak van ons hart.

                         No Image                               

 

Om 19.00 uur gingen we met zijn allen pizza eten in het restaurant en dat ging er weer gezellig aan toe. Ralf zong weer en het eten smaakte heerlijk. Er bleek meer te krijgen dan alleen pizza, ook mosselen en andere visgerechten en zo.

Na afloop nog even op ons terras een wijntje drinken en bijpraten met de bekenden en toen het bed in. Morgen hebben we weer een druk programma.

 

 
< Vorige   Volgende >