Actuele tijd

Novigrad en Umag PDF Afdrukken E-mail

Novigrad en Umag

 

Na die morgen eerst de 10 km gezwommen te hebben gingen we weer noordwaarts. Uiteraard eerst weer even naar de Lidl en toen via de kustweg naar boven.

We kwamen langs het stadje Porec en zagen toen al dat we die weg zeker niet zouden kunnen fietsen. Veel te smal en veel te druk en inderdaad er bleek geen andere weg te zijn van Novigrad naar Porec. Een tegenvaller dus. Nog een tegenvaller was de camping op het eerste gezicht. We moesten op een groot veld staan, maar konden de camper wel zo zetten, dat we altijd zicht op zee hadden. Probleem was, dat het erg hard waaide en dat hadden we nog niet meegemaakt. Vanwege de zon moest ik de luifel toch opzetten. Toen wij om 15.00 uur naar het dorpje wandelden heb ik de luifel toch maar binnen gehaald, want er waren er al een paar los en kapot geslaan. Ik had al gezegd: Morgen gaan we verder.

In het dorpje hebben we na de bezichtiging weer op een terrasje gezeten en even de mail gecheckt via de free wifi. Allemaal goede berichten.

Bij terugkomst op de camping bleek de wind te zijn gaan liggen en het zag er allemaal al anders uit. De buurman kwam vertellen dat we heel leuk naar het noorden konden fietsen en hij gaf ons enkele kaartjes, die hij niet meer nodig had. Al snel zag ik dat we zelfs naar het stadje Umag zouden kunnen fietsen, dus de plannen voor morgen waren al weer gemaakt en we blijven toch nog een dag langer.

Savonds hadden we mooi uitzicht op onze baai en aan de overkant bij camping Laterna was groot feest. Om 22.30 uur werd er vuurwerk afgestoken. Ik denk dat dit speciaal voor ons was want VHC bestond vandaag 12 jaar, maar de inkomsten zijn niet zodanig dat we zelf feest konden vieren. Dit kwam dus mooi uit. Bovendien waren Hans en Corine vandaag 10 jaar getrouwd, dus ook reden tot feest. We zijn tot zeer laat buiten blijven zitten en hebben genoten van de heldere sterrenhemel.

 
< Vorige   Volgende >