Actuele tijd

Onze eigen picnic in Medulin en dan door naar Rovinj. PDF Afdrukken E-mail

Onze eigen picnic in Medulin en dan door naar Rovinj.

 

De picnic van Hanno en Vittoria hebben we gemist, dus hebben we zelf maar een picnicje georganiseerd en wel op het prachtige strand van Medulin. We zijn hier al diverse malen langs gefietst, maar op onze laatste dag bij Diana in Banjole hadden we besloten om nog een keer naar dit mooie strand te fietsen en daar te picknicken. Het was formidabel. Een prachtig strand om langs te fietsen en overal plaatsen om te liggen in de zon of de schaduw en in zee te zwemmen. S-avonds alles opgeruimd en afscheid genomen van de andere gasten bij Diana en toen door naar camping Polari bij Rovinj.

Vanuit deze camping konden we langs het strand naar het prachtige stadje Rovinj fietsen en dat hebben we ook gedaan. Maar het was zo heet. De mussen vielen van het dak en wij van de fiets. Dus veel op het terras zitten en drinken en mensen kijken. Ook prachtig.

Op camping Polari hadden we een zeer groot, mooi zwembad en een andere Nederlandse stel raadde ons aan om s-morgens om 09.00 uur te gaan zwemmen. Heerlijk. We konden banen zwemmen van ruim 100 m en dat een keer of 10, dus goed voor de conditie.

De volgende dag zijn we langs het strand naar het zuiden gefietst, naar het stadje Bale. Ik fietste 100 m voor Ria en toen fietste ons een Duits echtpaar achterop. De man wilde Ria duwen, maar dat weigerde zij uiteraard. Samen met het Duits echtpaar kwamen wij in het stadje Bale aan. Ook weer mooi, oud Byzantijns met een mooie kerk en oud plaveisel. Maar gelukkig ook een heerlijk kroegje op het dorpsplein waar wij ons een biertje heerlijk lieten smaken. Wat een hitte.  Volgens een ander Nederlands stel was het nu 39 graden hier.

Toen wij weer op onze camping aan zee lagen, hoorden wij dat er een ongeluk gebeurde bij het zwembad. Het zag er niet goed uit. Een jongen lag op de kant en moest later met de ziekenauto worden afgevoerd. Dat was even iets minder.

Tijdens de bbq van de overburen ging er een meeuw met een lap vlees vandoor. Het vlees was gloeiend, maar hij liet het niet los.

Morgen trekken wij weer verder naar het stadje Novigrad,  van waaruit we een fietstochtje kunnen maken naar het stadje Porec en dan begint het op een eindje te lopen.

 
< Vorige   Volgende >