Actuele tijd

Een mooi fietstochtje naar Zadar PDF Afdrukken E-mail

Een mooi fietstochtje naar Zadar

 

In Primosten hebben we afscheid genomen van Anton Knippels en zijn vrouw en toen zijn we richting Zadar gereden. We kwamen op camping Zaton, 15 km voorbij Zadar op een zeer grote camping. Na even zoeken hadden we een mooi plaatsje gevonden, dichtbij zee. Het stond er erg vol, maar het was er wel gezellig.

Onze wederzijdse buren zagen zo bruin dat we ook maar in de zon zijn gaan liggen.

Vandaag verjaarde schoonzoon Hans en zus Thea dus hadden wij ook een beetje feest.

Woensdagmorgen zijn we op de fiets gestapt en richting Zadar gereden. Er lag een mooie fietspad tot 2 km voor Zadar, maar daarna moesten we jammer genoeg nog even over een drukke weg fietsen. In Zadar daalden we af naar het oude centrum en daar hebben we onze fietsen geparkeerd.

Het centrum van Zadar is schitterend, niet alleen oude gebouwen, kathedralen, kerken, kloosters en musea maar ook nieuwe kunstwerken.

Architect en kunstenaar Nicola Basic heeft hier in 2005 een waterorgel gebouwd. Dit zijn trappen in zee, waar orgelpijpen in zitten. Dus als de zee klotst, speelt het orgel. Erg origineel. Daarnaast heeft dezelfde man in 2008 een monument voor de zon gemaakt. Dit is een grote circel, die helemaal bestaat uit zonnecellen. Vooral s-avonds geeft dit een bijzonder effect, maar dat hebben wij niet gezien. We hebben wel genoten van de klanken van het orgel.

Het was ook erg druk in Zadar. Er waren heel veel schoolreisjes en die kinderen waren overal spellen aan t doen, aan t zingen en optreden. Gaf wel een zeer gezellige sfeer.

Ik kreeg ook nog een bijzondere kaart van een zustertje en we kregen allebei een gelukssteentje. Kan dus niet meer stuk.

                     No Image

                       

Ik had gelezen dat 2 km voorbij onze camping een leuk plaatsje was, waar je erg goed kon eten. Dus rond 18.00 uur zijn wij daar naar toe gefietst. Het was het plaatsje Nin (van die bisschop, die in Split staat). Bijzonder gezellig en we hebben er heerlijk gegeten. We moesten nog haasten om rond 20.30 uur terug te zijn op de camping omdat ik afgesproken had om te stepbridgen met Marian. Lukte net.

We staan op een zeer grote camping, een vakantieparadijs, waar erg veel te doen is voor de jeugd. Het is er ook erg druk, dus ook veel geluid. Gisteren hadden onze buren feest totdat wij naar bed gingen en vanavond is er disco tot 12.00 uur. Erg gezellig, maar wij trekken morgen toch maar weer verder want we hebben nog een druk programma.

We willen dan naar het eiland Krk, waar het aanzienlijk rustiger zal zijn en waar we de vogels weer zullen horen fluiten.

 

 
< Vorige   Volgende >