Actuele tijd

En toch nog even in zee gezwommen in Primosten PDF Afdrukken E-mail

Voor het eerst weer in zee gezwommen in Primosten


We zijn toch nog een dagje langer op Peljesac gebleven want het was er goed toeven. Met name van het zwembad hebben we genoten. Wat ook prachtig was, waren de vogelgeluiden. Je hoorde ze de hele nacht door, maar vooral om 05.00 uur was het geweldig dat geluid en zo veel. We hoorden ook de nachtegaal. Het was niet erg om wakker te liggen want we sliepen toch weer makkelijk in.

Zondagmorgen zijn we dan toch maar vertrokken. We moesten eerst het eiland weer af, dus weer langs de muur van Ston en daarna via een stukje Bosnië-Herzegovina weer naar de vruchtbare delta. Daar hebben we in een stalletje langs de weg kersen en aardbeien gekocht en de vijgen smaakten ook heerlijk.

Onderweg heeft Ria nog even een schildpad van de weg gezet, want dat duurde wat lang voordat die was overgestoken.

Onze bestemming was het stadje Primosten (tussen Trogir en Sibenik, waar we al eerder zijn geweest.) Rond 15.00 uur waren we er en toen moesten we nog eten.

Naast ons stond een caravan die uit Cromvoirt kwam en het bleek inderdaad bekend volk. Anton Knippels, de broer van Henk de Knippel en heel vroeger de overbuurjongen van Ria, maar dat wist hij niet meer!!! Ze was toen ook nog maar 4 jaar oud.

Er waren 2 mogelijkheden om naar het stadje te gaan, via de weg 3 km of ove4r het fietspad over de berg, 4 km en die hebben wij genomen.

Primosten is een gezellig stadje en deze keer zonder oude gebouwen, wel leuke huisjes, winkeltjes en restaurantjes. S-avonds hebben we voor het eerst in Kroatië de zonsondergang boven zee mogen bewonderen. Erg mooi.

                                          No Image

 

 

 

We waren van plan om hier maar 1 dag te blijven en dan door te rijden naar de omgeving van Zadar. Maar… het was een leuk stadje, een leuke camping en erg mooi weer, dus we besloten om nog een dagje langer te blijven zodat ik ook nog in zee kon zwemmen.

Maandagmorgen zei de barman al dat er ander weer op komst was, dus wij maar meteen naar zee en daar lekker zonnen en ik zwemmen en nog wat snorkelen.

Tegen 17.00 uur begon de lucht te betrekken en iedereen zocht zijn verblijfje op.

We hebben nog wel buiten gezeten maar rond 20.00 uur begon het te regenen en te bliksemen en dat duurde zowat de hele nacht.

Onze schotel kon ook niet tegen het onweer op, dus maar weer gezellig Skipboen.

Wij hadden op de camping al afgerekend zodat we dinsdagmorgen op tijd konden vertrekken richting Zadar in de hoop dat het daar wel weer mooi weer zou zijn.


 
< Vorige   Volgende >