Actuele tijd

Korcula en Orebic PDF Afdrukken E-mail

Orebic en Korcula

 

Vandaag, 31 mei, hebben we een schitterende wandeling gemaakt. We vertrokken vanaf onze camping Nevio en klommen vanuit het stadje Orebic de berg op naar het Franciscanenklooster, van waaruit we een prachtig uitzicht hadden op de zee en de vele eilanden die hier liggen.

                                            No Image

 

Het zeewater is ook zo helder, dat je steeds goed kunt zien waar het diep is en waar niet. Volgens de berichten kun  je op bepaalde plaatsen 30 m diep kijken. Uiteraard zie je de vis ook overal zwemmen. Gisteren zagen we een meisje dat met een harpoen de zee in ging. Erg gevaarlijk hoor.

Vanaf het klooster liepen we via een rotsachtig bergpad over de berg naar het volgende plaatsje en toen daalden we weer af naar zee, waar wij even onder het genot van een drankje en een hapje naar het surfen hebben zitten kijken.

Via de kust zijn we weer teruggekeerd naar onze camping. We hadden ruim 20 km gelopen en dat met die hitte. Op de camping aangekomen zijn we voor Peljesac (Pampus) gaan liggen en moesten we even bekomen van de inspanningen. Maar een lekker ijsje en een biertje doen dan wel goed hun werk.

Vandaag is de zomer hier echt begonnen denken (hopen) wij, dus ik heb mijn haar maar weer laten millimeteren.  De temperatuur is al steeds goed, maar we hebben nogal veel regen. Vandaag is het een mooie, strakke blauwe lucht en wel over de 30 graden. Eergisteren waren we naar het dorp gewandeld, maar toen we daar goed en wel waren begon het plotseling weer te onweren en uiteraard te regenen. Zijknat kwamen we weer op de camping aan.

Gisteren hadden we wel een prachtige dag en toen zijn we overgevaren naar het eiland Korcula, waar ook het mooie vestingplaatsje Korcula ligt, dat volgens ons boekje klein Dubrovnik wordt genoemd. Het eiland schijnt ook erg vruchtbaar en rijk aan kruiden te zijn.

Wij hadden in ieder geval een prachtige dag.

Ook onze camping Nevio in Orebic is super. Iedere dag maken we gebruik van het zwembad en de douche en toiletten zijn fantastisch. Ook de omgeving is erg mooi, reden voor ons dus om hier wat langer te blijven.

Morgen gaan we nog een fietstocht langs de kust maken en dan gaan we weer eens bekijken waar we dan naar toe zullen gaan, want de tijd staat niet stil.

 
< Vorige   Volgende >