Actuele tijd

Toch niet naar Montenegro maar naar het eiland Peljesac PDF Afdrukken E-mail

Toch niet naar Montenegro maar naar het eiland Peljesac

 

Het plan was om door te rijden naar de baai van Kotor in Montenegro, een indrukwekkende fjord met een schitterende middeleeuwse stad, maar dat mislukte.

We hadden 20 min gereden richting Montenegro, dus het puntje van Kroatië in toen er werd aangekondigd, dat de weg over een afstand van 20 km was opgebroken. Na een paar km rijden werd het mij toch te gortig. Het was niks dan steenslag en we zagen al een motor met een kapotte band staan, dus maar omdraaien en niet naar Montenegro.

Onze volgende bestemming was het eiland Peljesac. Eerst kwamen we in de plaatsen Mali Ston en Ston. In deze plaatsen hebben ze grote zoutmeren en ze staan bekend om de kweek van schelpdieren, mosselen en oesters, dus die moeten we hier gaan eten.

Tussen deze plaatsen loopt ook een muur van 5,5 km. Deze muur werd in de 14e eeuw gebouwd om de toegang tot het eiland te controleren. Je kunt deze hele muur bewandelen, maar we hebben net de muur van Dubrovnik bewandeld, dus zijn we verder gereden.

 

No Image

           

 

Op het eiland Peljesac zijn ook veel wijngaarden, die erg goede wijn opleveren. Die zullen we dus zeker gaan proeven.

 

Onze bestemming op het eiland was het plaatsje Orebic en daar staan we nu op de camping.

Het eerste wat we gedaan hebben is lekker even zwemmen in het zwembad. Er wordt hier ook weer in zee gezwommen, maar het zeewater is nog erg fris.

We zijn ook al bij de VVV geweest en er valt hier voor ons veel te beleven. Wandelingen maken, fietsen, zwemmen, een overtochtje maken naar het eiland Korcula etc.

Aangezien we ook een erg mooie en goede camping hebben, zullen we hier dus wel enkele dagen langer blijven. Weer even heerlijk genieten.

 
< Vorige   Volgende >