Actuele tijd

Dubrovnik PDF Afdrukken E-mail

Toen we goed en wel lagen te slapen schoten we plotsklaps wakker. Bliksem en donderslagen en niet te weinig en uiteraard ook weer regen. Er valt hier nog al wat, maar gelukkig niet veel overdag.

We gingen met de boot naar Dubrovnik. Toen we nog maar net ons haventje uit waren, zagen we diverse grote hotels, die helemaal ontmanteld waren. Alleen het betonnen geraamte staat er nog. Helaas, overblijfselen uit de glorietijd van Joegoslavië, voordat de oorlog uitbrak in 1997. Ik denk dat deze geraamten er nog vele jaren zullen staan want wie zal de kosten voor afbraak betalen?

In Dubrovnik werden we afgezet in de oude stad en al heel snel stonden wij in de kathedraal, waar de bisschop een mis aan t opdragen was. De kerk zat vol en er waren ook vele jonge dames, die erg netjes gekleed waren. Bij onze rondwandeling zijn we nog in 2 kerken geweest en daar werd ook de H. Mis gedaan, maar op  zich is dat niet zo vreemd want het is vandaag Pinksteren.

We hebben ook een rondwandeling gemaakt over de muur, die helemaal om de oude stad loopt. Het was erg mooi en het waren erg veel trapjes, zodat we daarna wel toe waren aan een heerlijk biertje.

In de loop van de middag begon t weer te donderen en even later regende het opnieuw maar gelukkig was dit maar van korte duur.

Na aankomst in ons haventje hebben we nog een tijdje heerlijk op een terrasje in de haven van Mlini gezeten en even gekeken waar we vanavond zouden gaan eten.

We hebben ook nog onder een plataan gezeten, die in 1742 is gepland, dus 270 jaar oud.

 

No Image

En we zijn s-avonds gaan eten in taverne Lanterna, ook weer in het haventje. Het is tenslotte Pinksteren. Ook hier was t weer erg druk. Het leek wel Italië, heel veel kinderen, die nog laat op mogen blijven. Overigens vieren ze hier geen 2e Pinksterdag,

 

 

 
< Vorige   Volgende >