Actuele tijd

Op weg naar Dubrovnik PDF Afdrukken E-mail

Op weg naar Dubrovnik.

 

Op onze camping in Trogir stonden we onder de bomen, de schotel kon niet uit en dus 2 dagen geen tv. We hadden daar ook geen internet dus hadden we s-avonds alle tijd voor een spelleke SkipBo. Het ging er weer op. Ria heeft tot nu toe 3 x gewonnen en ik 5 x, maar er zullen nog wel meer spellekesavonden volgen.

Na ons vertrek ging het nabij Split even fout. We gingen steeds hoger de bergen in en dat was niet de bedoeling. Op een gegeven moment zijn we toch maar omgedraaid en meteen kwam een man vragen waar we naar toe wilden. Hij was uitleg aan t geven en toen kwam er nog een man bijstaan, die Nederlands sprak. Hij had jaren in Rotterdam gewoond en was fan van Fijenoord, maar nu was hij weer teruggekeerd naar Kroatie met zijn 3 zonen en 1 vrouw, zei hij uitdrukkelijk. Hij had er een prachtig huis gebouwd, want daar stonden we op dat moment voor. We konden niet snel weg komen want hij wilde maar praten en vertellen maar wij moesten toch verder. Daarna ging het goed. Steeds weer langs de kust en dan weer een beetje de bergen in. Het was een wisselend en steeds mooi landschap, maar het schoot niet echt op.

Vlak voor de grens met Bosnie-Herzegovina kwamen we door de delta van de Neretvla, een heel vruchtbare vlakte. Overal stonden stalletjes met vers fruit.

Daarna moesten we 10 km door BH, maar onze navigatie weigerde dat aan te geven. Zij liet ons via een eiland ruim 40 km om rijden, maar dat hebben we niet gedaan.

De grenscontrole was niet streng, maar hij was wel bewaakt. (Douana is Carina)

 

                      No Image

 

Van de grens af was het nog ruim 60 km naar Dubrovnik. Toen we er bijna waren zagen we Dubro vanuit de hoogte liggen. Het was een prachtig gezicht.

We zijn 6 km doorgereden naar een kleine camping in Mlini, die Ria op een site had gevonden en daar staan we nu. Niet in de drukte van de stad zelf, waar overigens maar 1 camping is en die is nog erg duur ook.

Rondom onze camping zijn diverse supermarkten en binnen 5 minuten lopen zijn we bij de zee, waar ook een gezellige haven met kroegjes is.

Morgen gaan we vanuit deze haven met de boot naar de stad.

 

 
< Vorige   Volgende >