Actuele tijd

Ons vakantiedorp Solaris PDF Afdrukken E-mail

Ons vakantiedorp Solaris

 

Het blijkt dat we op een van de beste campings van Kroatië zitten. Het is niet zo maar een camping, maar een echt vakantiedorp.

Solaris camping Beach resort nabij de stad Sibenik, ca 100 km van Split en ca 300 km van Dubrovnik. Het is een echte aanrader.

Er is een jachthaven met daaromheen een camping. Verder is er een complex waar 5 chique hotels staan met sportvelden, tennisbanen en allerlei andere sportvelden en terreinen, een golfbaan en een Welnesscentrum. Daarnaast een piratendorp voor de kinderen en een nagebouwd, oud Dalmatisch dorpje. Rondom de hotels liggen prachtig aangelegde tuinen. Ik kan niet zeggen hoeveel stokrozen hier op het park staan, maar het zijn er onnoemelijk veel.

Er loopt ook heel veel personeel rond. Praktisch overal zie je tuinmannen en –vrouwen en overal wordt gepoetst en geveegd.

Op de camping, waar wij 1 plaats hebben van de 1000, staan wel 5 super de luxe toiletgebouwen. De mooiste plaatsen zijn aan zee, maar die waren helaas al bezet. Wij staan iets verder van zee af, maar ook op een prachtige plaats, dicht bij de supermarkt en een prachtig toiletgebouw.

Het Dalmatisch dorp is iets apart. Er staan allerlei kleine ambachtshuisjes, zoals een maalderij, een bakker, een distilleerderij etc etc. Uiteraard is er ook een restaurantje, waar je het eigen gebakken brood kunt eten en bij een van de huisjes is ook een prachtige volkstuin. Het ziet er ontzettend gezellig uit.

Wij hebben de gehele morgen rond gewandeld in het dorp en dan zijn we nog niet in de jachthaven en bij de sportvelden geweest. Het is gewoon een ontzettend groot complex met prachtige tuinen, een heel mooi strand en veel restaurantjes. Echt een aanrader voor degenen die ook naar Kroatië willen.

Na de middag hebben we een fietstochtje langs zee gemaakt en uiteindelijk kwamen we in het stadje Sibenik uit.

Dit stadje heeft een oud centrum met een prachtige kathedraal, een mooie kerk, oude paleizen en huizen en echte smalle Middeleeuwse straatjes, die naar de burcht lopen.

De kathedraal is rijkelijk versierd met allerlei afbeeldingen, maar een saillant detail zijn kleine kopjes van mensen op de gevel. Het verhaal is, dat de mensen die niet mee wilden betalen aan de wederopbouw van de kathedraal, zo afgebeeld werden!!!

Meestal krijg je een standbeeld als je betaalt, maar hier dus niet.

 

                                         No Image

 

Nadat we nog even genoten hadden van een heerlijk pilsje, Karlovacko, sedert 1851, zijn we weer huiswaarts gefietst. Morgen gaan we nog een dagje luieren op dit prachtige park en dan gaan we verder richting Split.

 

 
< Vorige   Volgende >