Actuele tijd

De Plitvicemeren PDF Afdrukken E-mail

De Plitvice meren

 

We zouden richting Istrie gaan, maar de plannen zijn weer gewijzigd. We gaan nu eerst naar de Plitvice meren en dan naar de kust en pas op t laatst naar Istrie. Tja, het kan verkeren zei Bredero.

We kwamen op de middag bij camping Korana aan en het was erg mooi weer. Ik zeg: we rijden richting de Plivitce meren en we gaan nu al een bezoekje brengen aan het Nationaal Park. De reden was, dat de radio niet zon best weer aan gaf voor maandag.

Dus wij kochten een ticket voor 2 dagen en gingen het park in.

We zijn gestart bij ingang 1 en moesten toen zeer veel trapjes op en over bruggetjes heen tussen de watervallen. Het was erg indrukwekkend en een zeer mooie wandeling. Halverwege mochten we een stuk met de boot mee en daarna weer een stukje lopen. Op het laatst werden we met een treintje weer teruggebracht naar ingang 1 en toen naar camping Korana.

Een prachtige camping. Het lijkt wel een park. Ook onze vrienden van de ANWB stonden er met een grote groep. De camping was wel aan de dure kant. 25 euro in t voorseizoen!!

En inderdaad, savonds begon het te regenen en het regende de gehele nacht. Dan kun je pas lekker slapen. Smorgens was t droog en toen reden wij weer richting de meren. We hebben nu de bovenste meren bezocht vanaf ingang 2. We werden met het terreintje naar boven gebracht en toen via de paadjes en bruggetjes afdalen. Telkens lag er weer een groot meer onder met veel watervallen. Het water is kraak helder en je kunt de forellen zo zien zwemmen. Het water is ook erg koud. Ook dit bezoekje was weer de moeite waard. De Plitvice meren moet je gezien hebben.

Na ons bezoek aan de meren zijn we het binnenland van Kroatië in gereden. Een erg heuvelachtig landschap, maar zeer verlaten. We zagen diverse kapot geschoten huizen en onafgebouwde huizen. Het enige leven dat we zagen was af en toe een schaapsherder en ook 1 koeherdster. Verder kwam de streek ons erg arm en verlaten over. We hebben ook een hele tijd op 10 km van de grens met Bosnie-Herzegovina gereden, dus dit zal wel het strijdgebied zijn geweest. We reden steeds richting Split en we staan nu op een camping nabij het stadje Sibenik. Het is een prachtige, grote camping aan een groot meer: camping Solaris. Hier zullen we zeker een paar dagen blijven vertoeven.

                                       

                                                   No Image

 

 

 
< Vorige   Volgende >