Actuele tijd

En dan weer terug naar huis PDF Afdrukken E-mail

Terug naar huis en nog schade opgelopen


Met enige tegenzin verlieten we camping Armanello in Benidorm, maar het moest toch.

De eerste 50 km tot Acoy hadden we een verschrikkelijk, mooie toeristische route door het berglandschap. De tocht duurde wel erg lang maar het was de moeite waard. Vanaf Acoy hadden we een grotere weg en dat schoot op. Ria had een camperplaats gevonden bij een wijnboer in een heel klein plaatsje na zo'n 600 km. We moesten wel even zoeken en op het laatst moesten we een zandweg in, maar we vonden het. De wijnboer en zijn dochter waren uiterst vriendelijk. We stonden daar alleen en helemaal tussen de wijnranken. We moesten wel zorgen dat we waterpas stonden want het was er erg heuvelachtig. We hebben samen buiten zitten genieten van het prachtige uitzicht daar.

Op zondag zouden we naar een camperplaats in Monastier gaan, ook weer zon 600 km. We reden weer eens over de prachtige brug bij Millau en 50 km verderop lag onze camperplaats in een klein dorpje een paar km van de doorgaande weg richting Clermont Ferrand.

We hadden er het 4e en laatste plekje. Er stond nog een Nederlandse camper en 2 Finse.

Naast ons stond een Peugeotje geparkeerd, dat daar eigenlijk niet mocht staan.

Op een gegeven moment stapte er een jongeman in en wilde wegrijden. De buurvrouw en wij vroegen of we de camper weg moesten zetten, maar dat was niet nodig zei hij. Het zou wel lukken. Dus niet. Hij keek zo naar de camper van de buurvrouw om deze niet te raken, maar daardoor week hij steeds meer uit naar onze camper en plotsklaps raakte hij met zijn spiegel de zijkant van onze camper. We hebben de papieren ingevuld en toen is hij, nadat hij zijn verontschuldigingen nogmaals had aangeboden, vertrokken. Erg jammer, maar het zal allemaal wel weer gemaakt worden.

Morgen rijden we weer ca 600 km en dan hopen we een plaats te vinden in de buurt van Troyes.

En dat is ook zo geschied. De terugweg is verder prima verlopen en wij zijn weer voldaan thuis gekomen.

Woensdagmiddag kwam Jan van Gulick mijn prijs al thuis brengen omdat wij op de woensdagmorgenclub als 2e waren geëindigd. Onze voorsprong was de laatste weken wel geslonken, maar gelukkig was de buffer dus net groot genoeg.

Woensdagavond kon ik weer deelnemen in Eersel, want daar hebben we nog een hele cycles voor de boeg tot de kroegendrive op 12 mei.

Daarna vangen we onze volgende reis richting Kroatië aan!!!

 
Volgende >