Actuele tijd

De Fallasfeesten PDF Afdrukken E-mail

Fallasfeesten in Benidorm en Vaderdag


In Zuid Spanje viert men het vertrek van de winter en de komst van de lente met de Fallasfeesten. Vroeger werden er oude meubels verbrand en tegenwoordig maakt men grote beelden van papier-maché die dan op 19 maart worden verbrand. Overdag zijn er optochten, wordt er volop feest gevierd en veel knalwerk afgestoken.

Zondag 18 maart was de bloemenofferande. Uit alle wijken kwamen groepen mensen, heel officieel aangekleed met muziek naar een bepaalde plek. Het was prachtig om te zien. Ze dragen oude spaanse kleding van de adel en de haren van de dames zijn op een bepaalde manier opgemaakt en worden helemaal rond de oren gedraaid. Er lopen ook vele, kleine kinderen in klederdracht mee. Alle groepen komen op één plaats samen en dan worden de bloemen geofferd.

 

                                      No Image 

 


Van zondag op maandag had het snachts hard gewaaid en smorgens was het fris. Ria en ik hebben toen eerst maar een fikse wandeling gemaakt naar het kruis op 440 m hoogte. Van daaruit hadden we een prachtig zicht op Benidorm.

         

          No Image

 

 


Toen we thuis kwamen hebben we gezellig met Truus en Wout aan de borrel gezeten.

Om 18.00 uur was er een grote optocht met vele karren waarop de groepen zaten en die strooiden volop snoep. De beelden van papier-maché worden later op de avond verbrand. Maar dat zien wij dan wel vanaf de camping.

De hele dag is er muziek en knal vuurwerk geweest en we zagen overal mensen in klederdracht lopen. Vandaag is het ook nog vaderdag, San José in Spanje. Dat was de hele week al te merken in de winkels, want er werd van alles en nog wat met korting aangeboden.

Ik heb mooie, nieuwe schoenen van Ria gekregen.

 
< Vorige   Volgende >