Actuele tijd

Murcia PDF Afdrukken E-mail
 

Een dagje Murcia


Vandaag zijn we nog 33 km naar het zuiden gereden naar de camperplaats Los Ramos omdat ik persé nog naar de stad Murcia wilde.

Los Ramos is een prachtige camperplaats, gelegen tussen de citroenboomgaarden. Erg slim van die ondernemer om zijn citroenbomen te rooien en hier een camperplaats te maken. Bij aankomst kregen we wel een zak citroenen. (Wat moeten we er mee? Zo veel vis eten wij nu ook weer niet).

Naast ons stond een man uit Valkenswaard, die allerlei vervelende zaken van andere camperaars vertelde, maar met hem ging het goed. Met ons gelukkig ook.

Via een hele mooie fietspad van ca. 10 km lang, fietsten wij langs de rivier de Seguro naar Murcia en daar gingen wij op zoek naar de Toerist Information.

Via de plattegrond hebben we een wandeling gemaakt door het centrum van Murcia.

Murcia heeft een hele mooie kathedraal en heel veel mooie gebouwen en paleizen. Het is een prachtige, chique en schone stad. We hebben er met veel plezier rondgewandeld en op een terrasje gezeten. Er was ook een tentoonstelling van beeldhouwwerken van Rodin. Le penseur is prachtig.

 

               No Image

 

Later in de middag zijn we weer terug gefietst over het fietspad langs de sinasappel- en citroenboomgaarden. We hadden toen overigens de wind wel tegen. Onze camperplaats ligt net buiten het stadje Alquerias en we besloten nog even dit stadje in te fietsen.

Hier hebben we in het dorpscafe nog een hapje gegeten en een wijntje gedronken. We kregen eerst een glas wijn en toen plaatste hij bij mij een halve fles en bij Ria een kwart. Tja, het verschil is dus toch te zien. Toen de zon wegtrok zijn wij weer naar de camperplaats terug gefietst.

 

                                                                          No Image                                                                        

                                      


Inmiddels hebben we ook besloten om onze route nog een keer aan te passen. We gaan deze reis niet meer naar Madrid, maar we hebben er voor gekozen om nog een weekje op camping Armanello in Benidorm te vertoeven. Het is ons daar erg goed bevallen en bovendien zullen we daar Hannie en Hugo en Truus en Wout nog ontmoeten. We verheugen ons er al weer op. 
< Vorige   Volgende >