Actuele tijd

Een dagje kuren PDF Afdrukken E-mail
 

14 maart weer het binnenland in naar Banos de Fortuna


We hadden maar een uurtje aan zee gelegen en toen besloten we te vertrekken. Het was bloedheet, maar de wind waaide zo hard, dat het niet aangenaam was. Het zand kroop overal in. We hebben de fiets gepakt en zijn via het binnenland langs de rivier el siguro naar Guadamar gefietst en daarna ook nog naar La Marina, waar we koffie hebben gedronken.

De rest van de dag hebben we op de camperplek doorgebracht. Ria hield zich bezig met de was en ik heb de camper en de fietsen gepoetst want dat was ook weer hard nodig. Daarna nog heerlijk in t zonnetje gelegen en gelezen.

Woensdagmorgen zijn we weer het binnenland in getrokken. De navigatie wees ons een weg maar de weg was opgebroken en we werden via zeer smalle weggetjes omgeleid. Dat was geen pretje en pas na 10 km kwamen we weer op een goed begaanbare weg. Het stof zat weer dik op de fietsen en de camper. Jammer van mijn werk.

De weg naar Fortuna was verder wel mooi. Hoe verder je het binnenland in komt, hoe mooier het landschap wordt. Het lijkt hier wel een maanlandschap zei Ria.

We kwamen in Fortuna aan en daar hebben we gevraagd waar Banos de Fortuna lag. Twee lieftallige dames reden voor ons uit om ons de weg te wijzen en zo kwamen wij op camping La Fuente. Banos de Fortuna is een soort kuuroord. Er is een oud romeins thermaalbad en enkele hele grote hotels en een casino/schouwburg. Op camping La Fuente is ook een hotel en een thermaalbad, waar wij morgen van gaan genieten.

 

                          No Image

 

 

 En dat is echt genieten. Het water is 36 graden en het bubbelt en klettert overal. Heerlijk om in een bubbelbad te liggen of onder een geselstroom te staan. Het Duits gehalte is hier erg hoog. Sommige mensen brengen hier weken door in dit kuuroord, maar wij houden het op één dag.

Savonds mis ik mijn bridgeclubjes wel, maar gelukkig hebben we regelmatig wifi en dan kan er gestept worden. Ik heb al diverse toernooien gespeeld, maar niet met veel succes. Oorzaak waarschijnlijk drank. Ik moet me hier aanpassen aan de gewoonten van het land: Menu del dia met minimaal een halve liter wijn.

Morgen gaan we naar camping Los Ramos en van daaruit willen we met de de fiets een bezoek brengen aan de stad Murcia.

 
< Vorige   Volgende >