Actuele tijd

Torrevieja PDF Afdrukken E-mail
 

Torrevieja


12 maart. Vandaag wordt buurman Cees 65, dus groot feest zonder ons. We krijgen van het thuisfront minder prettige berichten over ziekten bij kennissen, maar gelukkig ook wel goede. Sandra in verwachting. Proficiat en Trees 2 nieuwe fietsen gewonnen. Nu kunnen Wim en Trees weer gaan fietsen want die Rih-fietsen zijn inmiddels wel versleten door het stilstaan.

We hebben een prachtige fietstocht gehad vandaag. Bijna 65 km naar Torrevieja op en neer. We zijn over mooie binnenwegen gefietst en 10 km voor Torrevieja kwamen we op een oude spoorlijn, die de laatste 3 km langs een groot zoutmeer liep. Hier wordt op de dag van vandaag nog steeds veel zout gewonnen.

 

   No Image

 

 Torrevieja ziet er uit als een Amerikaanse stad, niets dan blokken. Maar het heeft een prachtige boulevard en een hele mooie haven. Op de boulevard zaten zilveren en gouden mannen en er stonden vele diep zwarte verkopers. Op een bepaald moment pakten alle verkopers hun waren in en stapten op. Ik zeg tegen Ria: even hier op een bankje zitten en kijken wat er gebeurt. En inderdaad, binnen 2 minuten liep er politie. Nadat deze hun rondje hadden gemaakt, precies 3 minuten, kwamen de verkopers weer gewoon terug. Wat een komedie.

Op de terugweg reden we nog even fout, maar zoals ik altijd zeg het gaat ons toch om t fietsen.

Het was weer een prachtige dag. Morgen gaat Ria hier de was doen. Ze popelt al 2 dagen om dat te doen. Daarna gaan we hier nog een keertje naar het strand en dan vertrekken we woensdag weer het binnenland in. We gaan dan, op advies van Helma en Ben, naar Banos de Fortuna, waar we heerlijk in een zwavelbad kunnen gaan liggen en dat hebben we nu wel nodig.

 
< Vorige   Volgende >