Actuele tijd

Van Elche naar La Marina PDF Afdrukken E-mail
 

Van Elche naar La Marina


Na afscheid genomen te hebben van andere Nederlanders, die al meer dan 14 dagen in Elche stonden zijn we weer richting het zuiden gereden. Eerst moest ik mijn banden op gaan pompen. Gelukkig had Theo mij daar opmerkzaam op gemaakt, want het was inderdaad hard nodig. Daarna reden we weer richting het zuiden. Langs de A 853 zagen we heel veel tuincentra, waar vele mooie en hele grote olijfbomen in bakken stonden. Hoeveel zouden er hiervan naar Nederland gaan? Je ziet hier ook prachtige sinasappel- en citroenenboompjes, maar ik denk niet dat we die heelhuids in Nederland kunnen krijgen.

In La Marina gaan heel veel camperaars aan de haven staan, maar het is niet toegestaan daar te overnachten. Als ze je betrappen kost het 240,-- euro en dat is dus te veel. Er zijn ook 2 nieuwe camperplekken vlakbij de Lidl, Mercadona en Appie Hein en daar gaan wij nu naar toe.

En hier is weer een verrassing. We komen te staan naast het echtpaar v.d. Male uit Terneuzen, die we op ons 1e NKC-weekend bij Peter Broos in Hogerheide hebben ontmoet.

Na aankomst maken we een wandeling naar en over het strand. Wederom de mogelijkheid om kilometers te lopen. Ongewild kwamen we op het naaktstrand terecht. Er liepen er velen in hun blote kont, maar ik moet toegeven dat alle billen, die ik zag, bruiner zijn dan de mijne.

Zondags hebben we een fietstocht van 50 km gemaakt. Ria had op googlemaps een binnenweg gevonden en die gingen we bestijgen. Het was steeds omhoog en grind. Ik dacht, dadelijk loopt de weg dood bij een van die berghuisjes, maar gelukkig kwamen we op een bepaald moment toch weer aan de harde weg. Tijdens deze tocht kwamen we ook weer langs een grote zondagsmarkt in Los Montesinos. Er stonden ook veel eetkramen dus dat kwam goed uit. We kozen voor Hollandse frites!!! Lekker hoor.

 

                            No Image


Daarna zijn we doorgefietst naar Guardamar, waar we nog heerlijk op de boulevard hebben gezeten en gewandeld. En toen weer terug naar onze camperplaats in La Marina, San Fulgencio. Morgen willen we naar Torrevieja fietsen.


 
< Vorige   Volgende >