Actuele tijd

Elche, de stad van de palmbomen PDF Afdrukken E-mail
 

Elche


Theo had ons geadviseerd om via Agost naar Elche te rijden. Dit was ook de route, die hij vaak als trainingsrondje gebruikte. Wij hebben dat gedaan en het was werkelijk een schitterende route. Mooie uitzichten en een mooie weg. Het lijkt me een voorrecht om hier regelmatig te mogen fietsen. Toen wij in Elche aankwamen zagen we vele palmbomen, maar wij moesten buiten Elche zijn. Onze camperplek bleek 10 km voorbij Elche te liggen.

Het is een camperplek die beheerd wordt door een Duits echtpaar. Er is stroom en wifi en je kunt er het toilet legen en uiteraard ook het afvalwater. Er is geen drinkwater.

Toen wij er aan kwamen bleken er al meerdere Nederlanders en Duitsers te staan, maar er was voor ons ook nog wel een plaatsje.

De volgende dag zijn wij eerst naar de markt gefietst. Hoewel we niets nodig hadden, slaagde Ria er toch weer in om een paar dingen te kopen. We kochten ook 6 kg sinasappelen voor 2 euro en we konden er wijn proeven. Was erg lekker en we besloten om deze keer muscatel te kopen. Een heerlijk zoet wijntje met een iets hoger alcoholpercentage en dat hebben wij nodig!!!

Smiddags zijn we naar Elche gefietst. Het is een zeer mooie stad, maar wel erg moeilijk om je er te oriënteren. We reden over een grote brug de stad in en toen waren er zeer veel eenrichtingswegen. Midden door de stad loopt een riviertje en dat ligt erg ver naar beneden, dus wij fietsten telkens over bruggen. Uiteindelijk bereikten we het centrum, waar het VVV was en ook een museum en een prachtig park. Elche staat bekend om zijn palmbomenpark en dat was ook schitterend. De Arabieren hebben hier vroeger een zeer vernuftig irrigatiesysteem ontworpen om de palmbomen van water te voorzien en dat werkt nog steeds erg goed. Wij hadden niet meer tijd om verder te kijken want we moesten onze weg terug gaan zoeken en dat viel niet mee. We waren erg blij toen we op een gegeven moment onze brug weer zagen want toen wisten we het wel. Op de terugweg hebben we nog 7,5 lt water meegenomen en dat is erg zwaar.

Terug in de camper heeft Ria een lekkere maaltijd bereid en savonds heb ik genoten van de 5 goals van Messi. Ja, wij voelen ons hier ook een beetje Spanjaarden.

Die nacht maakten wij voor het eerst mee, dat het hier in Spanje regende. Het duurde niet lang, maar het stof was toch even weg.

Smorgens keken we onze ogen uit. Onze overbuurman had een grote aanhangwagen en wij waren benieuwd wat daar in zat. Het bleek een prachtige motor met 2 achterwielen, een soort buggie, te zijn. Hij blonk van alle kanten, hij was prachtig beschilderd en de achterlampjes bleken doodshoofdjes te zijn. De buggie werd er met de nodige voorzichtigheid uitgehaald en savonds zagen wij dat de buurman hem weer helemaal poetste voordat hij er weer in ging. Dan komen onze fietsen er maar bekaaid van af.

Toen wij op stonden hingen er nog donkere wolken en wij hebben toch maar gewacht tot die weg waren. Toen zijn we aan gefietst. We zouden richting Marina fietsen. Na 2 km zagen we nachtclub Iris en daarna moesten we een grindpad op. Het was 4 km lang vals plat. Ria was zo uit het zicht verdwenen maar na een paar km haalde ik haar weer in en ging haar voorbij. Je moet je krachten altijd verdelen. Eerst reden we helemaal de verkeerde kant op, maar een vriendelijke Belg, die daar woonde, wees ons de weg. In een bijstad van Marina zagen we heel veel supermarkten en ook een Appie Hein. Je kunt daar alle Nederlandse producten kopen, die je in andere supermarkten niet aantreft. Iedereen sprak er ook Nederlands. Weer zo'n Nederlandse enclave dus. No Image

    

We zagen er ook een hele mooie camperplek, uiteraard wel iets duurder dan de onze, maar wel veel mooier. We besloten meteen om hier morgen te gaan staan, zodat we iets dichter bij de kust staan en langs het strand en de badplaatsen kunnen fietsen.

 
< Vorige   Volgende >