Actuele tijd

Verblijf in Calpe PDF Afdrukken E-mail
 

Verblijf in Calpe


De camperplek van Calpe ligt aan een meer, waarin veel flamingo's zitten. Vanuit de camperplek kijken we op de stad en uiteraard op de rots van Calpe.

Vanuit de camperplek zien we ook: de Aldi, de Lidl, de Mercadona en de Consum liggen, aan supermarkten dus geen gebrek.

Op zaterdag 3 maart brengen we een bezoek aan de oude stadskern van Calpe. Het is een behoorlijke wandeling en we moeten veel klimmen en dalen en trappen op en af, maar het is de moeite waard.

We willen ergens koffie drinken en dat blijkt een sociëteit te zijn van ouderen, waar wij niet uit de toon vielen. Er waren heel wat oudjes, die daar een borrel kwamen drinken en later ook eten.

We kwamen in gesprek met een echtpaar en dat bleken de schoonouders van mijn fietsmaat Eric Stuiver te zijn. Wat is de wereld toch klein. Deze mensen woonden al 25 jaar in Calpe en hadden het er zeer goed naar hun zin.

Daarna zijn wij de stad ingelopen waar we veel mooie gebouwen zagen. Een paar hele mooie, moderne hotels, maar ook hele oude kerken. Ook prachtige muurschilderingen.

Maar het meest interessante waren 3 gebouwen van architect Ricardo Bofill, die aan het strand lagen, maar dan wel op een behoorlijke hoogte. Het waren het Amphitheatre, Xanadu en the Red Wall, drie appartementencomplexen, maar wel zeer bijzonder.

Calpe is inderdaad een prachtige stad.

 

    No Image                  

 

                                                                   No Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >