Actuele tijd

Een leuk fietstochtje naar La Nucia en Polop op 29 febr. PDF Afdrukken E-mail
 

Een leuk fietstochtje naar La Nucia en Polop


Vandaag is het een schrikkeldag en dan moet je iets bijzonders doen.

We zouden gaan fietsen, maar eerst moest de was gedaan worden.

We fietsten eerst naar Albire, waar Ria van den Bosch een appartementje heeft, en daar zagen we zo waar mijnheer Bartholomeus uit Bergeijk met zijn helm in zijn hand een chinese winkel binnen stappen. Van Albire fietsten we langs het strand naar Altea. Hier was niet veel te doen vonden wij en dus besloten we het binnenland in te gaan richting La Nucia en Polop. Dit zijn 2 mooie plaatsen, maar ze liggen wel hoger in en tegen de bergen.

In Altea moesten we ook meteen omhoog. Ria had niet de goede versnelling staan en moest dus afstappen. Toen zij ook boven aan kwam, fietste ze mij voorbij en daarna had ik weer een paar kilometer nodig om haar in te halen. Toen we nabij La Nucia kwamen werd het behoorlijk stijl en verloor ik ook wel een paar zweetdruppeltjes. Ik heb even gestopt om een sinasappeltje te proeven en die was heerlijk. Er hangen ook al volop vijgen aan de bomen maar die zijn nog niet rijp. De amandelbomen staan in bloei. Toen ik mijn sinasappeltje op had zijn we weer verder geploeterd.

 

                                            No Image

 

In La Nucia hadden we een prachtig uitzicht. We hebben een mooie tuin bekeken en ook een geweldig groot muziekgebouw. Erg modern uitgevoerd en prachtig om te zien.

Volgens het boekje moesten we nog hogerop naar Polop en dan de calvarieberg op.

Dat hebben we ook gedaan. We zijn omhoog gefietst tot de kerk en daarna moesten we de calvarieberg op lopen. Langs de route stond de kruisweg uitgebeeld en bovenop hadden we inderdaad een magnifiek uitzicht naar alle kanten. Het fietsen werd dus goed beloond. Het was er niet druk en wij zaten later in het dorpje alleen op het terrasje.

We zijn aan de andere kant van de berg naar beneden gefietst richting Benidorm. Ook van hieruit hadden we steeds een prachtig uitzicht op de 2 dorpjes.

Op onze afdaling naar Benidorm zagen we steeds op de rotondes vijvers liggen en dat is een prachtig gezicht als je van boven aan komt, want die moeten wel waterpas liggen!!!

In Benidorm zouden we wat eten en we waren gestopt bij een chinees, waar een bord buiten stond: maaltijd voor € 4,95. We hadden dit verhaal al meer gehoord maar nog niet uitgeprobeerd.

Het was geweldig. We konden kiezen uit diverse gerechten als voorgerecht, als hoofdgerecht en als toetje en daarnaast kregen we ook nog een fles wijn.

We hadden meer dan genoeg gegeten: tomatensoep, bami, nasi, babi pangang, kip kerry en ijs na.

Na betaling van € 11,- (eentje fooi) kregen we ook nog een apfelcorn aangeboden.

We moesten toen nog 6 km terug fietsen. Ria had ook volop wijn op en de apfelcorn. Ik hield mijn hart vast, maar het ging allemaal goed.

Morgen gaan we heerlijk aan het strand in Benidorm zonnebaden en dan rijden we vrijdag 2 maart weer verder.

 
< Vorige   Volgende >