Actuele tijd

De Spaanse grens over PDF Afdrukken E-mail
 

17 febr Over de Spaanse grens en Barcelona voorbij


We hadden een prachtige camperplek daar bij Agde aan zee. Het toiletgebouw is in aanbouw, dus volgend jaar is het helemaal prachtig. We stonden vlakbij piraten, die al vroeg t strand op gingen om te windsurfen. Volgens mij moesten ze wel omdat ze t koud hadden. De temperatuur was snachts teruggelopen tot 3 graden.

Na t ontbijt reden wij verder richting Montpellier. Alles kwam weer heel bekend voor, mooie lanen met grote plantanen, veel wijngaarden en heel veel rotonden. Echt allemaal frans.

We reden erg vlot de Spaanse grens over en daar hebben we eerst maar even zon lekkere cafe con leche genomen. Tot Barcelona hebben we toeristisch gereden en toen zijn we via de tolweg om de stad gegaan, want dat wilde Ria graag. Vervolgens weer de N weg genomen en vlak voor donker kwamen we op onze camperplek in Els Muntells aan, ca 200 km onder Barcelona. De weg er naar toe was hopeloos. De laatste 20 km dachten we: waar moet dat toch liggen, maar we vonden het. Er stonden nog 2 engelse campers. Morgen kijken we maar weer verder.

We hadden goed geslapen, want het was er doodstil. Smorgens hebben we even rondgekeken en besloten om maar weer verder te gaan, want in de verste omtrek was er niets te zien.

We zouden naar Peniscola (wat een naam!!!) gaan.

Wederom eerst weer 20 min over erg smalle weggetjes. Als er een tegenligger aan kwam, moesten we een uitritje op zoeken, maar het lukte allemaal. Na 20 min kwamen we op de N-weg en daar zagen we heel veel boomgaarden met rijpe sinasappelen en citroenen. Erg verrassend. Nog verrassender was dat op bijna elke toegang van zo'n boomgaard een lieflijk meisje zat met sinasappelkleurige wangen, die haar diensten aan bood. Die Spanjaarden lusten er wel pap van denk ik. Toen we bij camping Eden in Peniscola aan kwamen mochten we een plekje uitzoeken. Er waren nog 3 plekken van de 500 vrij. Heel veel campers en heel veel grijze bollen. Maar het zag er allemaal goed uit en het zonnetje scheen heerlijk. Diverse mensen lagen lekker in het zonnetje en wij ook al heel snel. We zitten ook aan een heel leuk strand en Peniscola is een aardig stadje.

We hebben besloten dat we hier een paar dagen blijven om bij te kleuren en aan te sterken.

 
< Vorige   Volgende >