Actuele tijd

Aankomst bij de Middellandse zee PDF Afdrukken E-mail
 

We staan aan de Middellandse zee en het was vandaag al zonnig en 15 graden!!


Het vertrek verliep naar wens, om 09.30 uur waren we weg. Er was uiteraard wel veel aan vooraf gegaan. Ongelooflijk als je zag wat wij savonds allemaal aan t opladen waren. Tandenborstels, scheerapparaat, e-reader, fototoestel, batterijen, laptops en telefoons. En straks moet dat allemaal draaien op dat daglichtpaneel!! (Let the sun shine) Dit heeft dus niets met rustiek kamperen te maken, maar alles met avontuurlijk camperen!!!

We reden om Luik heen, want dat wilde Ria en in de Ardennen lag nog volop sneeuw. Het was de hele dag druilerig weer, dus besloten we de tolweg te nemen. Na 775 km zijn we gestopt net voorbij Chalon sur Saone in het plaatsje Vinzelles. We (Ria) herkende het plaatsje meteen van onze fietstocht naar Sevilla. We hadden hier een foto gemaakt van een mooie muurschildering op een wijnhuis. Leuk om die weer terug te zien. In het plaatsje was een eenvoudige camperplaats. Helaas waren de toiletten op slot en het water afgesloten vanwege de vorst. Die nacht werd het 4 graden.

Donderdag 16 febr zijn we toeristisch gaan rijden. We reden dwars door Lyon. Ria wilde er weer om heen, maar nu kreeg ik mijn zin. Smiddag gaf de temperatuurmeter buiten al 15 graden aan. In de cabine, achter het glas liep de temperatuur op tot 35 graden en ik moest mijn trui uit doen. De airco aan vond ik wat overdreven!! Maar we zijn er niet uit geweest want er stond me toch een wind. Ongelooflijk. Ik moest af en toe het stuur goed vasthouden. Bovendien ben ik erg verkouden thuis weggereden. Dat had ik de laatste dagen nog even opgelopen. Waarschijnlijk aangestoken door mijn partner op stepbridge, die ook erg verkouden was.

Precies om 18.00 uur stonden we aan het strand in Agde aan de Middellandse zee. De zon ging net onder. Snel hebben we een foto gemaakt en toen weer naar binnen en de kachel aan!!!

 

                                     No Image 

 

We kregen vandaag ook minder goede berichten. Het overlijden van moeder Prujssers en van ome Jos. Een troost is, dat deze mensen al op leeftijd waren en dat het zowel voor henzelf als voor de familie goed was. Er stonden ook vele mooi berichten op onze mails, waarvoor onze dank.(Ja Ad, dat klopt, maar ik herhaal t hier niet)

We kregen ook nog goede tips van Ben en Helma, die 10 dagen voor ons vertrokken zijn en die we waarschijnlijk nog wel zullen ontmoeten.

Morgen vervolgen we onze tocht weer toeristisch en dan rijden we door tot onder Barcelona, waar we echt kunnen gaan genieten.

 
< Vorige   Volgende >