Actuele tijd

Alghero en de baderos PDF Afdrukken E-mail
 

Op naar de Noord-West hoek en de stad Alghero


Op weg naar Alghero kwamen we via het historische stadje Bosa. Edereen stopte er om boodschappen te doen bij de Eurospin en om daarna een bezoek te brengen aan het stadje Bosa, waar in 2007 de Giro door gekomen was. Bosa is een fantastisch stadje met een mooi haventje en oude paleizen. Er is ook een mooie burcht. Deze was gesloten toen wij er aan kwamen maar we hadden een schitterend uitzicht op het stadje en het hele dal. We daalden af via trapjes in de stad. Ongelooflijk dat mensen daar kunnen wonen in die steile straatjes. Af en toe stond er ook nog een klein fiatje, dat dan wel aan alle kanen beschadigd was. Lijkt me niet handig om daar te rijden door die hobbelige, smalle en steile straatjes. Na Bosa hadden we een prachtige kustweg. We hebben ook nog een tijdje op een plaatsje aan zee gestaan en een beetje geslapen. Het uitzicht was prachtig. De kust wordt steeds grilliger en mooier.

Via de stad Alghero kwamen we op onze camping I Platini aan. Een mooie grote camperplaats met stroom, douches, en losplaats voor toilet en vuil water. Ziet er erg goed uit. Het zwembad zijn ze vol aan t laten lopen dus daar hebben we niets aan.

28 mei> Verjaardag van zus Trees en bezoek aan de grotten van Nettuno.

We gingen er met de boot naar toe. Bij de grotten was de zee erg wilde en we hadden moeite om van boord te komen. De grotten waren mooi en leken erg op al die andere grotten die we al ooit gezien hebben. Het varen op ze was wel erg leuk en warm. Op de terugtocht viel ik in slaap.

In Alghero kregen we een lunch aangeboden en daarna brachten we een bezoek aan deze toeristisch plaats met een grote haven en een mooi strand.

De sport was begonnen. Op een van onze fietstochten had ik een rode bandero gekocht en vele mannen waren er jaloers op. Die mannen waren steeds op zoek, maar hadden ze nog niet kunnen vinden. To hier in Alghero. Twee hadden er eentje gekocht en 2 anderen fietsten weer terug naar het stadje toen ze dat hoorden. Bij het happy hour hadden al 10 mannen zon badera op. De rest heeft er zondag nog een gekocht, dus nu hebben alle mannen er eentje. Zal nog wel een foto van komen.

Zondag hebben we eerst de trimoefening met Ralf gedaan en daarna zijn Ria en ik 50 km gaan fietsen. Om 17.00 uur hebben we weer een proeverij en in deze omgeving wordt de beste wijn van Sicilië gemaakt, dus dat belooft me wat.

 
< Vorige   Volgende >