Actuele tijd

Eten bij de herders in de bergen PDF Afdrukken E-mail
 

Eten bij de herders in de bergen bij Supramonte

Vandaag was een bijzondere dag. Om 10.00 uur gingen we o.l.v. een gids het plaatsje Orgosolo bekijken. In dit plaatsje zijn ontzettend veel muurschilderingen die iets zeggen over de aard van de Sardijnen. Ze zijn tegen elk geweld en daar verzetten ze zich ook steeds vreedzaam tegen. De muurschilderingen spreken voor zich. Het hele centrum staat er vol mee en de ene is nog mooier dan de andere. Zelfs toen wij rond liepen werd er nog aan restauratie van de schilderingen gewerkt.

Om 13.00 uur werden wij opgehaald om naar boven in de bergen te gaan. Orgosolo is een prachtig dorpje dat tegen een berg ligt en in de verte is het hooggebergte zichtbaar. Erg bijzonder.

Toen we boven kwamen werden we meteen met wijn ontvangen en we zagen het schapen- en zwijnenvlees al boven het spit hangen. Het werd een groot feest met heel veel eten en drank en veel gezelligheid. Na afloop werden we getrakteerd op bijzondere Sardijnse muziek, cuntzertu Norghiddesu Santu Juanni. Vier mannen brachten bijzonder geluid voort. Iedereen was er stil van en daarna werden we nog verrast door een volksdans door 2 paartjes in de originele Sardijnse klederdracht. We hebben werkelijk genoten. Na nog een drankje op het terras gingen we weer met jeeps naar beneden. Iedereen was erg voldaan.

 
< Vorige   Volgende >