Actuele tijd

Kurkeik en muurschilderingen PDF Afdrukken E-mail
 

Kurkeik en muurschilderingen

Op onze camping en daaromheen stonden heel veel kurkeiken. Bomen met dikke schors waar kurken van gemaakt worden. Prachtig om te zien. Nabij de camping waren ook erg veel kleine stukjes grond, die afgezet waren met keien en waar druivenstruiken of olijfbomen stonden. Iedere boer heeft hier nog heel kleine stukjes grond.

Het diner was weer voortreffelijk. We kregen speenvarken voorgezet, echt een lekkernij voor de liefhebbers. Dus niet zo voor ons, maar het ging er weer heel gezellig aan toe en wij waren weer de laatsten die vertrokken na de borrel van Hugo en Hannie.

Op weg naar onze volgende camping gingen we via de nougatfabriek van Gianni Pili in Tonara. We kregen een rondleiding en mochten toen de nougatt, die hier van honing wordt gemaakt, proeven en kopen. Het was een zoete aangelegenheid, maar de nougat ging er wel in.

Daarna verder het binnenland in en dat was weer prachtig. Vele vergezichten. Wij namen onze pauze samen met Johan en Emmy en Nico en Joke op een parkeerplaats bij een rivier. We hadden alle tijd. Daarna reden we door het dorpje Fonny waar we al prachtige muurschilderingen zagen. In het dorpje Mamoiada zijn we even uitgestapt om rond te kijken, maar daar waren alleen sombere muurschilderingen en toen weer door naar Orgosola. Een prachtig kleurrijk dorp gelegen tegen een heuvel. Wij staan weer op een voetbalveld en kijken zo tegen het dorp en de hoge bergen aan. Een geweldig uitzicht. Morgen gaan we het dorpje bekijken en eten bij de herders in de bergen. Erg spannend!!!

 
< Vorige   Volgende >