Actuele tijd

Arborea en Oristano PDF Afdrukken E-mail
 

Verblijf in Arborea, met de fiets naar Oristano

20 mei. Vandaag gaan we naar Arborea. Het is geen lange tocht, maar volgens het routeboek moeten we langs Su Nuraxi, dus toch weer het binnenland in en door de heuvels. Het was wederom een mooie tocht met veel bochten en klimwerk. “Helaas” misten wij de afslag naar Su Nuraxi, maar dat was niet erg. In Su Nuraxi waren oudheden en opgravingen te zien en daar waren wij niet naar op zoek. Wij hebben even onder de sinasappelen geparkeerd en een boterham gegeten. De sinasappelen waren wel rijp maar zuuuuuur!! Daarna door naar de camping, wederom aan t water.

Het is er erg zanderig en we staan onder de bomen, dus zoeken naar een schotelplekje. Het is bijna iedereen gelukt, maar er blijven altijd een paar ongelukkigen. Na 2 x verplaatsen hadden wij ook beeld. We staan hier 3 dagen dus dan moet je toch wel af en toe nieuws kunnen kijken.

21 mei Met zijn allen op de fiets naar Oristano en om 17.00 uur Happy Hour.

Het was 15 km fietsen. De meeste deelnemers hadden een electrische fiets en de streek is hier helemaal vlak, dus we waren er zo. Daarna zocht ieder zijn eigen weg. Er was een presentatie van heel het politiekorps van Oristano, auto's, motors en zelfs een helicopter. Er liepen er veel in uniform rond en wij konden dus rustig onze gang gaan in de stad. Er was ook nog een huwelijk van een mooi jong bruidje met een manneke in een glinsterend pakje. Was erg feestelijk. We hebben de bezienswaardigheden van de stad bezocht en Ria moest zich nog haasten om vlak voor 13.00 uur nog een paar schoentjes op te halen. Daarna hebben wij nog een rondje gefietst en om 15.00 uur zijn we omgekeerd want de lucht begon wel erg donker te worden. Rond 16.00 uur waren we weer op de camping en om 17.00 uur regende het behoorlijk. De happy hour werd een dag verplaatst.

Morgen hebben we weer wandelen met Ralf en als het mooi weer is gaan wij daarna fietsen en even op internet bij de Mac want hier op de camping werkt het helaas nog niet.

Helaas ook bij de Mac konden we niet terecht. Alleen op een Italiaanse mobiel kun je het wachtwoord ontvangen. Dus maar weer kijken op de volgende camping.

We hebben vandaag nog een mooi rondje van 75 km gefietst en om 17.00 hadden we wederom een gezellige borrel op de camping.

 
< Vorige   Volgende >