Actuele tijd

De proeverij werd een complete maaltijd PDF Afdrukken E-mail
 

17 mei De proeverij werd een complete maaltijd.

We moesten 1,5 km lopen van de camping naar de proeverij. Het bleek een mooi landhuis te zijn dat werd bewoond door een Sardijn met zijn Nederlandse vrouw. Samen runnen zij een reis-organisatiebureau op Sardinië. De vader van de Sardijn kwam uit Sicilië en zijn moeder uit Tunesië.

Een tamelijk internationale samenstelling dus.

De Sardijn had zelf een stuk aan zijn huis aangebouwd, helemaal in natuursteen en zo ook een bed-en breakfestverblijf met een mooie buitendouche.

Het echtpaar had een heerlijke maaltijd voor ons bereid. Allereerst kush-kush. Dat was al een zeer stevige bodem en daarna mochten we gebruik maken van een heerlijk Sardijns buffet. Kaas, worst, olijven met tuinbonen, brood met olijfolie, tonijn met ui, tomaat en witte bonen en nog war lekkernijen, allemaal op biologische wijze bereid door het echtpaar. Dit gold ook voor de wijn. Er zat geen sulfiet in zei de gastvrouw en hij moest dus snel gedronkien worden. Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd want de wijn vloeide rijkelijk en het eten smaakte voortreffelijk.

Na deze uitgebreide maaltijd hebben wij nog een mooie wandeling gemaakt langs de rotskust.

Aan het oosten hadden wij steeds mooie zandstranden en hier aan de westkust hebben we prachtige rotskusten. Het waait hier behoorlijk en de golven slaan dus hard op de rotsen. Onze camping op het schiereiland Sant'Antioco lag tegen de zee aan en dat was dus een fantastisch gezicht. Nu op naar de volgende camping aan de westkust, Buggerru.

 
< Vorige   Volgende >