Actuele tijd

15 en 16 mei aan de Westkust PDF Afdrukken E-mail
 

15 mei 2011

We moesten het voetbalveldcomplex om 09.30 uur verlaten en dat hebben we ook gedaan. We hadden een prachtige route. We konden kiezen of langs het strand of over de kustweg of door de bergen. We hadden nu al zo vaak langs de kust gereden dat wij besloten door het gebergte te gaan. Eerst reden we langs de zoutvakken bij Cagliari waar we de pelikanen van zeer dicht bij zagen. Bij ons stadsrondje hadden we er al zeer veel gezien maar wel op afstand. Daarna gingen we de bergen in en bleven we kronkelen. We deden over 150 km meer dan 1,5 uur, maar het was wel mooi en we kwamen praktisch geen verkeer tegen. Later zagen we wel weer veel fietsers want het is ook zondag. De kleuren van de planten zijn prachtig. Na het gebergte kwamen we weer bij zee en daar zagen we weer bekenden. De vreugde was groot toen we een Lidl zagen en daar moesten we dus zijn. Terwijl we binnen waren viel 3 x het licht uit en dus ook geen kassa's, maar uiteindelijk lukte het. De mensen bleven er erg kalm onder dus dat zal wel meer gebeuren.

Het waaide deze dag erg hard en dat was goed te merken aan de camper, vooral toen we het eiland op reden waar we nu zijn, in de zuid-west hoek. Op de camping waaide het ook hard dus we moesten een beschut plaatsje zoeken. Ook hier bleek de stroom af en toe weg te vallen.


16 mei.

Om 09.00 uur weer trimmen met Ralf. We liepen de kustweg op en zagen van boven de rotsen in zee. De rotsen zijn hier helemaal uitgehold door de zee en dat geeft een beschut plaatsje om lekker in de zon te liggen. Ralf had haast en liep erg hard, dus de groep viel al rap uiteen. Vanaf de camping kunnen we ook naar zee lopen, maar het waait erg hard, dus dat was kijken en weer terug. Rond het middaguur ging de wind wat liggen.

Om 13.30 uur wandelen we met zijn allen weer naar een proeverij, dus weer drinken.

Daarna gaan we nog even de rotsen op en dan weer lekker bij de camper in de zon zitten lezen.

Mijn e-book werkt fantastisch. Ik ben al aan mijn 4e boek bezig maar ik heb er ruim 2300 bij me!!!

Morgen gaan we weer hogerop aan de westkust naar Buggerru en dan staan we ook weer aan zee met mooie rotskusten.

 
< Vorige   Volgende >