Actuele tijd

Een wereld van verschil PDF Afdrukken E-mail
 

Een wereld van verschil


We hadden zo een taxi gevonden die ons daags daarna om 10.00 uur op zou halen en naar Singapore zou brengen. Zijn auto was groot genoeg om ook 2 fietsen mee te nemen zei hij.

In ons hotel was het erg druk. Er waren verschillende conferenties en er liepen heel veel gesluierde vrouwen rond. 'sAvonds kwamen er nog diverse grote gezinnen binnen. Het bleek, dat de scholen een week vakantie hadden en dat men er daar met de hele familie op uit trok.

Ook aan het ontbijt was het dus druk. Er was ook een hele familie in het hotel die die dag naar een bruiloft ging. Ze waren allemaal op hun mooist gekleed en iedereen liep met cadeautjes, verpakt in glimmend papaier, rond.

                                         No Image                                   

 

Exact om 10.00 uur was onze taxi er en de fietsen konden er inderdaad zonder enige moeite in.

Het druppelde op dat moment. Tot aan de grens met Singapore reden we steeds over een grote weg en die was behoorlijk druk. Bij de grens ging het er echt ouderwets aan toe. Volop controle en papieren. We reden door een soort parkeergarage met grote hekken. Ik maakte nog een klein foutje door een foto te maken van de controle. Prompt moest ik mijn fototoestel inleveren.

Er kwam weer een andere foto-expert aan te pas om de foto van mijn toestel te verwijderen. Ik werd niet vast gezet.

We vervolgden onze weg en dit was ook geen pretje geweest om te fietsen. Steeds grote weg, die hier overigens niet zo druk was. Later toen we bij de stad aan kwamen werd het wel drukker. De chauffeur kwam elke dag in Singapore, maar hij moest toch vaak zijn kaart raadplegen om bij ons hotel te komen. Zijn GPS was zijn kaart en zijn hoofd zei hij.

Voordat we er waren viel er ook nog even een hevige regenbui.

Het was een zeer goede beslissing geweest om toch maar niet te fietsen naar Singapore, maar het advies van Awol op te volgen en de taxi te nemen. We zullen dit ook al onze navolgers aanbevelen.

In ons hotel “Hangout” op de Mount Emily werden we gastvrij ontvangen. Je kunt vrij gebruik maken van de pc en het internet en je kunt vrij koffie en thee drinken.

Vanaf dit hotel kunnen we weer met een taxi naar het vliegveld worden gebracht.

Eerst zullen we echter de fietsen nog moeten sealen.

Morgen hebben we ook nog een hele dag om Singapore te verkennen.

We hebben vandaag al wel gezien dat het wereld van verschil is met Maleisie.

Het gaat er hier veel westerser aan toe. We zagen vanmiddag bij uitzondering een hoofddoek in de stad en de winkels en supermarkten doen voor het eerst weer echt westers aan.

Uiteraard zien we hier heel veel chique winkels en de stad is erg schoon. Dat is lang geleden dat we dat weer gezien hebben.

 
< Vorige   Volgende >