Actuele tijd

Vandaag was het bewolkt en maar 35,8 graden PDF Afdrukken E-mail
 

Vandaag was het bewolkt en maar 35.8 graden.

Een heerlijke fietsdag. Wat het fietsen betreft en de warmte is het jammer dat het al weer bijna is afgelopen. We zouden nog wel een tijdje door willen fietsen. Het is echt fantastisch. Maar wat andere dingen betreft verlangen we wel weer naar huis. Ik wil nu onderhand wel eens wat vrouwen zonder sluier en met minder kleding aan zien!! En alles raakt ook op: mijn after shave, deodorant, scheerschuim, tandpasta etc. De shampoo nog niet maar we hebben geen haren.

De tocht van vandaag was 50 km. Na 15 km konden we kiezen: steeds langs weg nr. 5 (In Amerika was het steeds weg nr 1) of parrallel hieraan, maar dan over een gravelweg.

Nr 5 was niet druk, maar we kozen toch voor de gravelweg. Een pad langs een irrigatiesloot bestaande uit gravel dat af en toe (maar veel te weinig) werd onderbroken door asfalt. Aan de ene kant al maar bananenbomen en aan de andere kant palmbomen. We zagen veel kampongweggetjes, veel vogels en ook weer apen. Op een gegeven moment stonden we even stil en al meteen kwam er een kampongbewoner vragen of we stukken aan de fiets hadden. Erg attent hoor. Na 20 km werd het gravel erg grof. En hoewel onze Schwalbe Marathon Plus banden het fantastisch doen, waren we toch weer blij, dat we terug konden naar nr. 5. 

                                                      No Image                                                       

                                                       

 

We dronken eerst nog een keertje nescafe ijs. Die is hier heerlijk. Gewoon een warm kopje nescafe met melk en suiker en dan veel ijs er bij. Erg goed voor een dorstige mens. Want ook al is het maar 35 graden. Je blijft hier zweten.

Gisteren zijn neef Hanno en Victoria weer vader en moeder geworden. Een gezonde zoon, Ninno is er bij gekomen. Proficiat Hanno en Victoria en Stella. Weer een Maoske derbij.

En nu zijn we in Batu Pahat, in het Pelican Hotel. Ziet er allemaal weer prima uit.

De man achter de balie is een fietser en hij vertelde ons dat we best naar Singapore kunnen fietsen. In onze beschrijving staat, dat we niet over die weg mogen fietsen maar met een taxi moeten.

We gaan nu het plan om toch te fietsen verder uitwerken, want dat doen we veel liever.

Dit betekent, dat we morgen naar Pontian Kechil fietsen, overmorgen naar Johor Bahru en zondag Singapore in. We zijn benieuwd of het zo allemaal kan.

 
< Vorige   Volgende >