Actuele tijd

We fietsen de Straat van Melaka uit PDF Afdrukken E-mail
 

We fietsen de Straat van Melaka uit.

Dat was het beste wat we in Melaka hadden gedaan: wisselen van hotel. Het Babahouse was perfect. Een prachtige kamer met een heerlijk bed met een dekbed en een regendouche. Het was net of we thuis waren. We hebben dus aardig wat tijd op de kamer doorgebracht!!! Maar ook Melaka was echt de moeite waard. Hier ligt een geschiedenis van jewelste. 200 jaar onder Nederlands bewind. In de Straat van Melaka heeft zich al heel veel afgespeeld. We zagen hier ook nog het graf van de vrouw van Jan van Riebeeck. We snappen er niks van want Jan zelf kwamen we steeds in Afrika tegen. Maar goed, we geloven het verder wel.

We moesten vandaag 50 km fietsen naar Muar, maar we hadden besloten eerst nog lekker op ons gemak te ontbijten in het Babahouse. Tijdens het ontbijt kwamen we in gesprek met Ir. Tham Thin Yin uit Kuala Lumpur. Hij inspecteerde liften in heel Malaysia. Hij vertelde ook dat hij nog een keer de hele Mekong rivier af wilde rijden en daar een boek over schrijven. In dat boek wil hij dan ook advies geven over de toekomst van de rivier. Hoe daar mee om te gaan etc, want hij maakte zich daar wel zorgen over. Hij vond dat ik ook maar een boek moest schrijven over Malaysia. Verder heeft hij ons uitgenodigd om volgende keer bij hem aan te komen in Kuala Lumpur. Dat moesten we zeker doen, want hij vond het erg interessant wat wij allemaal deden. 

                                          No Image

 

Afijn, na dit gesprek moesten wij toch weer verder.

Wij verwonderen ons er over, dat we toch elke keer weer ca. 10 km in stedelijk gebied moeten fietsen voordat we weer rustige wegen hebben. Maar dan komen we ook in het buitengebied en dat is weer genieten. Veel te zien en vriendelijke mensen. We fietsen af en toe door kampongs en iedereen roept. Soms komen ze ook naast mij rijden om een praatje te maken. Echt leuk. Wij genieten van die contacten. Onderweg zagen we dat de Kampongs hier ook allemaal een eigen poskod hebben.

Muar is een druk stadje. We hebben er wat rond gelopen en in het park aan de rivier gezeten. Verder houden wij ons gemak. Morgen fietsen we 60 km richting Batu Pahat.

 
< Vorige   Volgende >