Actuele tijd

De weg naar Melaka is lang maar wel mooi. Alaaf. PDF Afdrukken E-mail
 

Melaka Alaaf

S-avonds zijn we nog even naar het festival gegaan. Tijdens ons diner hebben we nog gesproken met een Maleisische onderwijsinspecteur, een echtpaar dat op een eiland aan de oostkust woonde en vroeg waarom wij daar niet kwamen fietsen en ook nog met een echtpaar uit Singapore dat even twee dagen Maleisie deed. Het bleef tot laat in de nacht onrustig en rumoerig, maar wij sliepen toch wel. Na het ontbijt konden we vertrekken en dat was om 08.00 uur. We hadden de fietsen gepakt en wilden wegfietsen toen het begon te druppelen, dus eerst maar weer de regenhoezen over de tassen. Na 2 minuten fietsen was het weer droog, maar na een half uurtje fietsen waren wij toch weer behoorlijk nat en nu niet van de regen.

Het was een mooie tocht, eerst een stuk langs een doorgaande weg, die niet al te druk was en daarna hele stukken langs het strand. Er was volop vertier aan het strand want het is zondag. Weer hele families en ze stappen in het water zoals ze ook op straat lopen. Telkens als wij van zee af moesten buigen werd het weer 10 graden warmer. We kwamen langs een olieraffinaderij van Petronas en een legerplaats die aan zee gelegen waren. Olie boren gaat hier wel erg makkelijk. De boorplatforms liggen nog geen kilometer uit de kust en de verbinding met de raffinaderij is dus erg kort. Geen wonder dat de benzine hier maar 0.40 ct kost.

                                       No Image

                           

Na de raffinaderij en het leger reden we weer langs zee. Lekker verkoelend die zeewind. Hier zagen we wel duizend vishengels. Er was een viswedstrijd en dat duurde meer dan 3 km. De laatste 20 km moesten we weer landinwaarts. In de verte zagen we de hotels van Melaka al liggen. Het leek wel of we naar Zandvoort fietsten, alleen was het iets warmer. De temperatuur liep weer op tot 47 graden. In Melaka moesten we weer even zoeken naar een hotel en om 14.00 uur waren we binnen en hadden we 85 km. afgelegd.

We namen het eerste het beste hotel dat we tegen kwamen, hotel Heeren. Smiddags ontdekten we dat we voor een paar euro meer, een veel beter hotel konden krijgen. Ja, dat heb je. Als je moe en bezweet aan komt, wil je douchen en eten, dan vindt je het nogal snel goed. Na 1 nacht hebben we toch maar besloten om te verkassen en nog 2 nachten in het hotel Baba House door te brengen, dat wel iets meer te bieden heeft.

Melaka is een mooi stadje, waar de Nederlanders in de 16e en 17 e eeuw nogal een rol van betekenis hebben gehad. Overal zie je daar herinneringen aan. Het STADHUIJS, het oudste gebouw in Maleisie dat door Nederlanders is gebouwd, een molen, grafstenen van vele Nederlanders etc.

We hebben ook nog een bezoek gebracht aan een architectuurmuseum en dat was echt de moeite waard. Er is veel te zien in dit stadje. Morgen gaan we verder op onderzoek uit.

Nu is het bij jullie echt carnaval. Wij wensen jullie nog een paar fijne dagen. ALAAF. 

                                              

                                                   No Image

 

 

 

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >