Actuele tijd

Druk, druk. slechte weg, stog en nog regen ook PDF Afdrukken E-mail
 

Via Villa Morib en Port Dickson naar Melaka


Het was best problematisch om Klang uit te komen. Eénrichtingswegen en heel veel verkeer. Op elk kruispunt stond wel een agent het verkeer te regelen. We mochten hier en daar door rood licht rijden. Hier in het stedelijk gebied zien we veel minder brommertjes, maar wel heel veel auto's. Zolang we onder de rook van KL fietsten bleef het druk. Het was opletten geblazen. Op een gegeven moment werd de weg smaller en erg slecht aan de kant, dus moesten we steeds de weg op. Echt gevaarlijk. Even verder was men een nieuwe weg aan t aanleggen. Heel veel vrachtwagens, heel veel stof en druk. Af en toe zagen we hele complexen met nieuwe, mooie huizen. Zo maar in het niemandsland. Nieuwe, luxe kampongs? Ik kan het niet verklaren. We zagen ook woonwijkjes, die niet afgebouwd waren. Heel vreemd. En toen we dat allemaal gehad hadden begon het te regenen. Dus maar even koffie drinken bij onze vriend de Mac. Ook nog efkes op internet nieuws kijken want we zitten er nu toch. Na een uurtje was het weer zo goed als droog en konden we verder. De laatste 15 km van de 60 waren wel aardig. Een rustige weg waar mooie huizen aan lagen in allerlei kleuren. Vaak met meerdere auto's er bij. Toen nog een stuk met palmbomen, waar de koeien onder liepen en toen waren we bij ons hotel Villa Morib.

Het dorpje Morib ligt aan zee, maar verder is er niet veel te beleven. We hebben gelunched in een visrestaurant aan zee, maar de zee was toen wel 200 m ver weg. We besloten meteen om daar savonds weer te gaan eten. En inderdaad vonden wij daar weer onze Jimbaran. We zaten er tijdens een mooie zonsondergang aan de King Prawns, maar nu op nog geen 10 m afstand van de Pacific Ocean. Heerlijk. Morgen weer 70 km naar Port Dickson.

Eerst 35 km langs een grotere weg, die gelukkig niet druk was. Toen met een pontje overgevaren en 15 km over wegen langs kampongs. De kampongs strijden er om om de mooiste toegangspoort te hebben. In een van deze kampongs wonen nog de oorspronkelijke bewoners van Maleisië. Ik zeg tegen Ria: die zullen wel onder de poort staan om gefotografeerd te worden, maar er stond niemand.

 

                                                  No Image                                              

                                   

Daarna nog 20 km over een heuvelachtige weg. Mooi en toen waren we in Port Dickson. Een chiquere badplaats, dus nu hebben wij ook een chique hotel. Ze hadden nog 1 kamer voor ons. En weer is het weekend, dus.... nu is dit onze duurste kamer, 50 euro. Een klein eindje verder hier is weer een hele grote markt. Volgens de aanplakbiljetten wordt er dit weekend een festival gehouden. We zijn benieuwd. Morgen naar Melaka en daar blijven we weer een paar dagen.


 
< Vorige   Volgende >